Τσιτσιπάς – Λεχέτσκα 2-1: Με ανατροπή στον τελικό του Rotterdam Open ο Στέφανος

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 από τον Λεχέτσκα, έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο και τρίτο γκέιμ και έφτασε στη νίκη και ανατροπή και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ρότερνταμ όπου θα βρει μπροστά του την Κυριακή (13/2) έναν εκ των Ρούμπλεφ (Νο7) ή Αλιασίμ (Νο9).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) έκανε ανατροπή, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Γίρι Λεχέτσκα (Νο137) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (13/2) (16:30 COSMOTESPORT 6, LIVE από το SPORT24). Πλέον, ο πρωταθλητής μας περιμένει να δει ποιος εκ των Ρούμπλεφ (Νο7) ή Αλιασίμ (Νο9) θα βρεθεί απέναντί του.

Ο 23χρονος Έλληνας πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο 500άρι τουρνουά της Ολλανδίας και θα αγωνιστεί στον 18ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του. Μετά από μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα, ο Νο1 του ταμπλό απέχει μια νίκη από τον 8ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Ο Έλληνας τενίστας, αν και μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είδε τον Τσέχο να κάνει μπρέικ στο πρώτο σετ και να παίζει αρκετά επιθετικά. Κάτι που ίσως δεν περίμενε με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο σετ με 6-4 και να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Εν συνεχεία όμως σοβαρεύτηκε και έπαιξε καλύτερα τόσο στο δεύτερο σετ, το οποίο πήρε με 6-4 και έκανε το 1-1 στα σετ. Πλέον, είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία, στο τρίτο σετ ήταν απόλυτα κυρίαρχος και με δυο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του επικράτησε με 6-2 γκέιμ και έφτασε έτσι στη νίκη με 2-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει καλό τένις και έχει όλα τα φόντα να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου που θα του δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια της χρονιάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ