Αγίου Βαλεντίνου: 661 ζευγάρια παντρεύτηκαν την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

«Μεγάλη πρόκληση να συγκεντρώνεις τόσες οικογένειες»

Με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια και με πλατιά χαμόγελα (κρυμμένα κάτω από τις μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό), περισσότερα από 600 ζευγάρια παντρεύτηκαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε μία μαζική τελετή, στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, 661 ζευγάρια επέλεξαν τη Δευτέρα να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης, σε μία τελετή που έλαβε μέρος στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.

Μεταξύ των νεόνυμφων ήταν κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που πριν από χρόνια έμειναν χήροι. Ο λόγος για τον 74χρονο Francisco Calvo και την αγαπημένη του 67χρονη Rosalba Silva, οι οποίοι γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια.

«Δεν πίστευα ότι θα είχα άλλη ευκαιρία. Όμως η αγάπη με βρήκε ξανά» ανέφερε φανερά συγκινημένη η Silva, χαμογελώντας δίπλα από το νέο της σύζυγο στην μαζική τελετή σε ένα προάστιο του Μεξικού.

Για τον Jonathan Garcia ο μαζικός γάμος αποτελεί ένα οικογενειακό έθιμο.

«Δύο από τις αδερφές μου έχουν ήδη παντρευτεί με αυτόν τον τρόπο. Όταν είδα πόσο ευτυχισμένες ήταν, είπαμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 40χρονος.

Αυτό που λείπει από τον μαζικό γάμο ως προς την οικειότητα, το αντισταθμίζει με προνόμια όπως δωρεάν πιστοποιητικά γάμου, είπε η Maria Darinka Rendon, υπάλληλος του συμβουλίου στο Ciudad Nezahualcoyotl.

«Το να συγκεντρώσεις 661 οικογένειες σε ένα μέρος ήταν μία αρκετά μεγάλη πρόκληση» σχολίασε, από την πλευρά της, η Maria Darinka Rendon, δημοτικός σύμβουλος της περιοχής. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ήταν κάτι που άξιζε τον κόπο.

Πηγή: lifo

Related Articles