Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του λαβωμένου ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με ενδεκάδα ανάγκης και 4-3-3: Ο Επασί ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα – από τα δεξιά στ' αριστερά – οι Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης. Μπουζούκης, Στάικος και Σελίμοβιτς στο κέντρο και οι Φαν Ντάινεν, Τσιλιανίδης, Λάμπρου στην επίθεση με τον τελευταίο να παίζει στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και κατά συνέπεια αυτή ήταν συνεχώς στην κατοχή των γηπεδούχων.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο 11ο λεπτό ωστόσο αυτό ακυρώθηκε καθώς είχε κάνει χέρι αλλά στο 19′ ο Γκάρι Ροντρίγκες σκόραρε με σουτ ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ είχε κέρβερο στην εστία του στο πρώτο ημίχρονο τον Επασί που έκανε σωτήριες επεμβάσεις με το 1-0 να είναι κολακευτικό σκορ μέχρι το 45′.

Με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός του ΟΦΗ άλλαξε την διάταξη του από 4-3-3 σε 3-5-2 όταν έβγαινε στην επίθεση περνώντας τον Μαρινάκη σε τρίτο στόπερ, ο Ουές πήγε δεξί μπακ και ο Ντουρμισάι έπαιξε δίπλα στον Λάμπρου με τους δυο τους να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ο ΟΦΗ αναθάρρησε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκης, περιόρισε τα προσωπικά λάθη και στο 57′ είχε χαμένη ευκαιρία με το σουτ του Ντουρμισάι να φεύγει άοτυτ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει μέχρι το 64ο λεπτό με την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ να βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Στο 69′ ο Ελ Αραμπί σκόραρε ωστόσο ακυρώθηκε το γκολ επειδή έκανε χέρι και δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Μασούρα εκτός περιοχής με τον Έλμπεργκ να δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0

Έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 83′ με τον Σισέ. Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε και στο 89′ διπλασίασε τα τέρματα του με αυτογκόλ του Ντουρμισάι μετά την προσπάθεια του Μπουχαλάκη με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Γκάρι Ροντρίγκες (72′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ζοάο Καρβάλιο (90'+1 Φαντιγκά), Ελ Αραμπί

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Γιαννούλης, Μαρινάκης (80'Λυμπεράκης), Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61′ Καμάο), Μπουζούκης, Τσιλιανίδης (46′ Ουές), Φαν Ντούινεν (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76′ Πασσαλίδης).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ