Κόμβος Τζωράκη: Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι ο γάιδαρος

Petite Perle 300×250

Εμπλοκή προς το παρόν και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το «κατά πλειοψηφία» δεν είναι  καθόλου αρκετό για να  εγκριθούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον  κόμβο Τζωράκη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια να εκδοθεί ΦΕΚ.

Αν δεν υπάρχει η πλήρη αποδοχή του δημοτικού συμβουλίου τουλάχιστον απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία.

Για αυτό το θέμα επιχειρήθηκε να συζητηθεί εκ νέου  εκτός ημερησίας διατάξεως και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα επιθυμούσε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας ( η γλώσσα του σώματος δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσφορία του) κι η πλειοψηφούσα παράταξη. Γι αυτό το αποτέλεσμα δεν έφταιγε μόνο η στάση της αντιπολίτευσης αλλά και το σήμα που δεν ήταν «καμπάνα»  μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν όσοι είχαν συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη για να ψηφίσουν.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση φαίνεται ότι δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς. Αυτό φάνηκε από την τοποθέτηση του Μανώλη Παπαδομανωλάκη που επιχείρησε να «σώσει» η Ειρήνη Αστρινάκη. Φαίνεται ότι είχε γίνει ενημέρωση από τον δήμαρχο σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, ωστόσο η δημοτική ομάδα του  Θανάση Κύρκου, όπως είπε η κα Αστρινάκη, δεν μπόρεσε να συνεδριάσει  καθώς απουσίαζαν τα μισά μέλη ενώ άλλα τόσα δεν ήταν παρόντα ούτε στη  χθεσινή δια ζώσης συνεδρίαση.

 Η ίδια πρότεινε μάλιστα να έρθει το θέμα ξανά στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την στάση πάντως να είναι υπέρ του λευκού όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση. Από την αντιπολίτευση απουσίαζαν ή δεν μπορούσαν να συνδεθούν επτά μέλη.  

Εκτός από τα μέλη της αντιπολίτευσης που δεν έδωσαν παρουσία, απουσίαζαν με φυσική παρουσία ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Μιχάλης Χουστουλάκης (είχε συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη) και από την παράταξη του Σπύρου  Καλλέργη, ο Μιχάλης Μαρκογιαννάκης που ήρθε στη συνέχεια, και ο Μιχάλης Ξυλούρης.     

Στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου το θέμα αυτό είχε συζητηθεί εκτενώς με την αντιπολίτευση να τάσσεται υπέρ του λευκού και με τον αστερίσκο της διερεύνησης περαιτέρω του ζητήματος αν μπορεί να σχηματιστεί κυκλικός εργοταξιακός κόμβος με νεροπαγίδες. Την πρόταση αυτή εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μανώλη Παπαδομανωλάκη είχε καταθέσει και ο Γιάννης Ντουλάκης.

Ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας  παίρνοντας τον λόγο είπε ότι διερευνήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία  αυτό που προτάθηκε από την αντιπολίτευση για σήμανση δηλαδή που θα δίνει κυκλική κατεύθυνση στα οχήματα (προσωρινός κυκλικός κόμβος) , όμως αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει. «Για  να μπει εργοταξιακή σήμανση με νεροπαγίδες πρέπει να υπάρχει έργο και αυτό δεν μπορεί να γίνει», είπε ο κ. Μποκέας και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία επί της αρχικής πρότασης.

Η πρόταση έχει γίνει στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ Γαζίου και προτείνει 12 παρεμβάσεις.  Μεταξύ άλλων κολωνάκια, 30 χιλιόμετρα, και κάμερες, ως προσωρινές λύσεις μέχρι την υλοποίηση του τελικού έργου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο επικεφαλής Θανάσης Κύρκος ( απουσίαζε χθες) είχε πει ότι δεν ψηφίζεται η νέα πρόταση για τον κόμβο Τζωράκη επειδή αυτή η δημοτική Αρχή ακύρωσε το συμβασιοποιημένο έργο του προσωρινού κόμβου της προηγούμενης, που τώρα θα είχε γίνει λέγοντας: " Η  παράταξή μας ψηφίζει λευκό όχι γιατί διαφωνεί με την προσωρινή αυτή κυκλοφοριακή ρύθμιση που προτείνεται από τη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο σημείο, μιας και αναγνωρίζεται απ' όλους η αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων, αλλά γιατί θεωρούμε ότι ήταν λάθος η μη υλοποίηση του συμβασιοποιημένου -από το 2019- έργου για την κατασκευή του  «Προσωρινού Κυκλικού Κόμβου επί της Λεωφ. Ελ Βενιζέλου», ενός έργου που σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί  και θα είχε εξομαλύνει την επικινδυνότητα του σημείου".

Εκ των υστέρων, εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μποκέας είχε προχωρήσει στην παραδοχή  ότι αυτό το έργο θα έδινε λύση μέχρι να γίνει η νέα ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου.

Τελευταία εξέλιξη είναι ότι τελικά το θέμα πέρασε με τη θετική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης ( δείτε εδώ τη θέση του κ. Χουστουλάκη).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ