Θεσσαλονίκη: Δυο συλλήψεις έγιναν για τα σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ

Petite Perle 300×250

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι μετά τις ριψεις αντικειμένων από τους αντιεξουσιαστές.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός.

Στο ΑΠΘ επικράτησε για δεύτερη μέρα ένταση, καθώς μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου που ήταν συγκεντρωμενα μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας.  Ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα ή μάρμαρο που πέταξαν τα άτομα από το εσωτερικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προς το σημείο της οδού Εθνικής Αμύνης όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί. 

Επεισόδια ΑΠΘ
Επεισόδια ΑΠΘ

Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

Επεισόδια ΑΠΘ

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα ατόμων που έχει παραμείνει στον χώρο του πανεπιστημίου έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων και τους έστησε για οδοφραγμα επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της σχολής Σχολής Θετικών Επιστημών. Ο δρόμος έκλεισε από την ΕΛ.ΑΣ. για λόγους ασφαλείας των πολιτών.

IMG_20220419_160004
IMG_20220419_160326
IMG_20220419_161513_2

Τα άτομα εκτοξευθούν ανά τακτά χρονικά διάστημα, μέσα από τον χώρο του πανεπιστημίου, διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας, όπως πέτρες και μάρμαρα τα οποία έσπασαν από χώρους του πανεπιστημίου.

πηγή: www.prothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ