Χανιά: Tα εγκαίνια 1ης Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης  έκθεσης μαθητικής δημιουργίας των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι.

Στην έκθεση παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες και δημιουργίες των μαθητών από το σύνολο των σχολείων της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη στήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Στα εγκαίνια  χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης όπου μεταξύ άλλων ανέφερε "….ο Δήμος μας για πρώτη φορά διοργανώνει μια τέτοια παρουσίαση του έργου της μαθητικής κοινότητας του Δήμου, τόσο εκπαιδευτικών όσο και μαθητών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα σχολεία της Περιφέρειας, έχουν έμψυχο  δυναμικό και δυνατότητα τόσο να καινοτομούν όσο και να "παράγουν γνώση"…", ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας – Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά και Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά κ. Γιάννης Δαράκης  εξέφρασε τις ευχαριστίες του  για όλους  τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συνέδραμαν με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθεί αυτό το διήμερο και έθεσαν τις βάσεις για να συνεχισθεί αυτή η δράση και τα επόμενα χρόνια.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Διευθυντής της Β'/ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Τζανάκης και ο  Περ/κος Δ/ντης ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ.Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

foto-1-6

Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν  οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης,  η κα.Ασπασία Λουπάκη, ο κ.Γιώργος Καλαϊτζάκης και κ.Χαρίτος Μπομπολάκης, οι Διευθυντές και καθηγητές   των Σχολικών Μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και πολλοί μαθητές των σχολείων του Δήμου Πλατανιά.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Πλατανιά, την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά, με την υποστήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και το ΠΕΚΕΣ Κρήτης.

Για το κοινό η παρουσίαση θα είναι ανοικτή Τετάρτη και Πέμπτη 4 & 5 Μαΐου και ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 18:00 μέχρι 21:00.

Σημ. Σε  όλη την διάρκεια της έκθεσης, θα λειτουργούν στον εξωτερικό της χώρο περίπτερα  από όλα τα σχολεία, με παρουσίαση του  σημαντικού έργου τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ