ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: Κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους

Petite Perle 300×250

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή μέσα στην Τούμπα και με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, κατέκτησε το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας. Τσιγγάρας, Κούρτιτς το δίδυμο στα χαφ, με τους Μουργκ, Σοάρες, Μιτρίτσα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τσόλακ.

Με 4-3-3 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βατσλίκ στην εστία, με τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα, Ρεαμπτσούκ στην άμυνα. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μάντι Καμαρά στον άξονα, με τους Μασούρα, Λόπες στα εξτρέμ και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Στο 10ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σοάρες πέρασε τον Μπα και έκανε το γύρισμα, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να διώξει. Ο Μουργκ άνοιξε το σκορ με εξουδετερωμένο τον Βατσλίκ για το 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα ο Ρόνι Λόπες και ο Εμβιλά ήταν εκείνοι που τραβούσαν τον Ολυμπιακό στην επίθεση, με τον δικέφαλο να παίζει κυρίως από τα πλάγια ποντάροντας στα ανεβάσματα του Λύρατζη.

Στο 31' ο Καμαρά δεν κατάφερε μέσα από τη μικρή περιοχή να φέρει το ματς στα ίσα, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία. Στην συνέχεια και οι δυο ομάδες είχαν κάποιες φάσεις να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ και έτσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις αλλαγές καθώς οι Αγκιμπού, Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες μπήκαν στο ματς αντί των Μασούρα, Μπουχαλάκη και Τικίνιο. Μάλιστα, δύο εκ των τριών ποδοσφαιριστών συνεισέφεραν στο γκολ των ερυθρόλευκων στο 51ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Αραμπί συνεργάστηκε όμορφα με τον Ροντρίγκες. Εκείνος από τα αριστερά γύρισε στον Λόπες, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πανηγύρισε γκολ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είναι καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, με τις τρεις αλλαγές να έχουν βοηθήσει ουσιαστικά. Στο 56' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα με διπλή αλλαγή των Α. Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Λαλά από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον Ρέαμπτσουκ. Ο Μολδαβός μπακ έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τη μία και κάπως έτσι έκανε το 2-1.

Στο 70ο λεπτό ο Μίτριτσα έκανε το σουτ από μακριά, χωρίς να απειλείται ο Βατσλίκ, ενώ κάτι παρόμοιο δοκίμασε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς οκτώ λεπτά αργότερα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος χάθηκε με κοντινή κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 83'. Μέχρι και το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε και οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Σίντκλεϊ, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Τσιγγάρας (60' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (75' Ολιβέιρα), Σοάρες (60' Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (63' Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (63' Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Α. Καμαρά), Μ. Καμαρά, Λόπες (78' Βρουσάι),  Μασούρας (46' Ροντρίγκες), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ