Στην φάση των 16 ο Τσιτσιπάς στο τουρνουά τέννις της Ρώμης

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα… είδε όλα απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, αλλά αποδείχθηκε ψυχραιμότερος στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ και προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά της Ρώμης.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (6-3, 5-7, 7-6) και προκρίθηκε στους «16» του χωμάτινου τουρνουά Masters που πραγματοποιείται στη Ρώμη. Ο Ελληνας τενίστας αποδείχθηκε ψυχραιμότερος στη… ρώσικη ρουλέτα του τρίτου σετ και πέρασε – έστω και αγχωτικά – στην επόμενη φάση του τουρνουά, που διεξάγεται στην… αιώνια πόλη.

Ο Ελληνας τενίστας αποδείχθηκε ψυχραιμότερος στη… ρώσικη ρουλέτα του τρίτου σετ και πέρασε – έστω και αγχωτικά – στην επόμενη φάση του τουρνουά, που διεξάγεται στην… αιώνια πόλη. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος στον δεύτερο γύρο απέκλεισε με 2-1 σετ τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα (6-4, 2-6, 6-1).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς είχε αποκλείσει τον Βούλγαρο τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην Μαδρίτη, δύο επίσης χωμάτινα τουρνουά.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Ελληνας τενίστας δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο Νο.20 του κόσμου και παραλίγο να γνωρίσει έναν πρόωρο αποκλεισμό, αλλά στο τέλος έδειξε τη σπουδαία του κλάση και επικρατώντας στο τάι μπρέικ με 7-4 προκρίθηκε στους «16». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να είχε κλείσει το ματς στο δεύτερο σετ, όταν προηγήθηκε με 5-4, αλλά έχασε τρία σερί games και έδωσε την ευκαιρία στον Βούλγαρο να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Ο συμπατριώτης μας έχοντας πετύχει ισάριθμες νίκες απέναντι στον Βούλγαρο στα δύο τελευταία ματς που έδωσαν σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, μπήκε με τη ψυχολογία του νικητή στο κορτ και με μπρέικ στο δεύτερο game προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια έκανε το 3-0 και λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-2. Ο Γκριγκόρ μείωσε σε 3-5, αλλά ο Στέφανος σέρβιρε και με 6-3 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του δεύτερου σετ. Στο 7ο game ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο 5-4 και σέρβιρε για την πρόκριση. Όλα έδειχναν ότι θα φτάσει σε μια άνετη νίκη, αλλά σε εκείνο το σημείο έπαθε μπλακ άουτ και έδωσε την ευκαιρία στον Βούλγαρο να πάρει πίσω το break (5-5). Στο 12ο game ο Ντιμιτρόφ έκανε νέο break και με 7-5 πήρε το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, παρότι ο Ντιμιτρόφ είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει break. Στο 10ο και στο 12ο. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε εντυπωσιακά και βρέθηκε στο 5-0. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Στέφανο, με τον συμπατριώτη μας να φτάνει στο 7-4 και να παίρνει τη νίκη – πρόκριση με 2-1.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ