Παραλήρημα και από τον Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα και σφαγές στην Ανατολία

Petite Perle 300×250

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μετά την άκρως προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τώρα ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που διέπραξαν οι Έλληνες και σε «βάρβαρες σφαγές» στην περιοχή της Ατολίας. Ταυτόχρονα σημειώνει πως απορρίπτει «τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών περί 'Πόντου'» και μάλιστα μιλά για «ανήθικη στάση» των Ελλήνων πολιτικών τους οποίους κατηγορεί πως «ψεύδονται ανοιχτά».

Αναλυτικά η  ανακοίνωσή του τούρκου υπ. Άμυνας αναφέρει:

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών περί 'Πόντου', που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογικές και λογικές αλήθειες και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώσουν την ιστορική πραγματικότητα, αγνοώντας την. Καταδικάζουμε την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών που ψεύδονται ανοιχτά τόσο ενώπιον του δικού τους λαού όσο και ενώπιον όλου του κόσμου προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. 
 
Αν η Ελλάδα αναζητά μια επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματηρές φρικαλεότητες των προγόνων της που προσπάθησαν βάναυσα να εισβάλουν και να καταλάβουν την Ανατολία. 
 
Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι οποίοι πραγματοποίησαν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία χωρίς διακρίσεις μεταξύ παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, συμπεριλήφθηκε στην Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων και αναγνωρίστηκε και καταγράφηκε επίσης από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης. 
 
Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως η εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, επιδίδονται σε μια μάταιη προσπάθεια και πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές οι μη ρεαλιστικές δηλώσεις βλάπτουν και τον ελληνικό λαό»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ