Αδειάζει και γεμίζει ξανά και ξανά η χωματερή στην Αγία Πελαγία

Petite Perle 300×250

Με τηλέφωνα προς τους υπεύθυνους της Καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου και με τη δημοσιοποίηση του θέματος προσπαθούν οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας να βρουν ένα τρόπο να λυτρωθούν από την χωματερή στο γήπεδο.

Ο χώρος αυτός εκτός από τους κατοίκους  χρησιμοποιείται και από τα ξενοδοχεία και εκτός από τα απορρίμματα που συνήθως απορρίπτονται έξω από τους κάδους μεταφέρονται μπάζα κι ότι άλλο φανταστεί κανείς.

Κι αυτό γίνεται συνέχεια με αμείωτο ρυθμό. Η Φωνή του Μαλεβιζίου έχει πολλές φορές αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί εκεί. Ενδεικτικό είναι ότι όταν γινόντουσαν οι προετοιμασίας για την έναρξη της θερινής σεζόν από αυτό το σημείο συγκεντρώθηκαν 30 φορτηγά απορρίμματα καθώς η περιοχή κατακλύστηκε από αυτά που πέταγαν οι τουριστικές επιχειρήσεις που έκαναν ανακαινίσεις.

Κάτοικος της περιοχής που έφερε ξανά το θέμα αυτό στην επικαιρότητα επικοινώνησε σήμερα και με τη Φωνή του Μαλεβιζίου για να εκφράσει  τα παράπονά του.

Σημειώνοντας ότι «σωροί μπαζών και σκουπιδιών που μένουν εκεί για μέρες με σχισμένες και τρύπιες σακούλες όπου στάζουν και τα ζουμιά κυλάνε στον δρόμο, κάθε λογής χαρτικά που τα παίρνει ο άνεμος και έχουν γεμίσει τα διπλανά χωράφια και τις άκρες του δρόμου, μύγες, δυσοσμία και όλα αυτά δίπλα σε κατοικίες, δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας του 13ου αι. που σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως και να αποτελούσε πόλο τουριστικής έλξης και το καλύτερο για το τέλος…δίπλα σε παντελώς άδειους κάδους.

Παρεμβάσεις σε τοπικά ραδιόφωνα με λόγια του αέρα από αντιδημάρχους καθαριότητας, απουσία κάθε δημοτικής και αστυνομικής αρχής για επιβολή προστίμων και ένα χρόνιο πρόβλημα στο οποίο οι πάντες εθελοτυφλούν και κωφεύουν».

Η αποκομιδή που έγινε σήμερα, μετά τις οχλήσεις του, προς το Δήμο,  δεν θα φέρει τη λύση για την περιοχή.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι τακτική, ο ίδιος τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση  οριστική καθώς Αγία Πελαγία δεν είναι μόνο η παραλία επειδή την επισκέπτονται οι τουρίστες. Κι οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στην πληρωμή των τελών και θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Ο ίδιος προτείνει μάλιστα προς την υπηρεσία να σκεφτεί να κάνει αυτό που εφαρμόστηκε στο Ηράκλειο.

Να επέλθει δηλαδή συμφωνία με τα ξενοδοχεία για  αποκομιδή σε ημερήσια βάση συγκεκριμένες ώρες από τους χώρους τους για να σταματήσει αυτό το χάλι.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ