Μάξιμος Σενετάκης: Παρέμβαση με αφορμή ενημέρωση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής ΒΟΑΚ Νεάπολη – Αγιος Νικόλαος

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο ΒΟΑΚ είναι έργο στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Έχουμε υποχρέωση να το υπηρετήσουμε χωρίς κομματικές αντιπαλότητες και καθήκον να το περιφρουρήσουμε από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης σε παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ενημέρωνε το Σώμα για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.
“Η επικείμενη υπογραφή” είπε ο κ. Σενετάκης “σημαίνει ότι επιτέλους οι Κρητικοί βλέπουν εργοτάξια του ΒΟΑΚ. Πρόκειται για ένα ένα ακόμα βήμα προς την πραγματοποίηση ενός ονείρου που έχουμε όλοι μας. Να ενωθεί από άκρη σε άκρη η Κρήτη με ένα σύγχρονο και ασφαλή δρόμο”.
Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι την περασμένη βδομάδα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, έγινε άλλο ένα βήμα, αλλά έχουν να γίνουν πολλά ακόμα. 
“Όμως, το σημαντικό ήταν να γίνει η αρχή. Γιατί για χρόνια οι συμπολίτες μου άκουγαν λόγια και υποσχέσεις. Όμως, η Κρήτη παρέμενε η μοναδική περιφέρεια της χώρας χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Αυτά άλλαξε πριν τρία χρόνια. Μια κυβέρνηση εθισμένη να κάνει τα λόγια έργα και αποφασισμένη να δώσει στο νησί μας κάτι που δικαιούνταν από καιρό, ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Να βρει τα χρήματα και να ξεπεράσει τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε ο δρόμος να βρει …τον δρόμο του και το έργο να προχωρήσει.”
Ο κ. Σενετάκης σημείωσε πως “όλα αυτά δεν είναι απλές γραμμές πάνω σε χαρτί. Δεν είναι λόγια που τα πήρε ο αέρας. Υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν. Είναι χειροπιαστά αποτελέσματα, επίμονης, επίπονης και μελετημένης δουλειάς. Είναι αποτελέσματα της μεθόδου Κυριάκου Μητσοτάκη. Της μεθόδου Καραμανλή. Της μεθόδου Καραγιάννη που ο Πρωθυπουργός τους εμπιστεύτηκε αυτό το δύσκολο έργο.”
Ο βουλευτής σημείωσε ότι η Κρήτη δεν αποκτά μόνο ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο όπου οι Κρητικοί και ξένοι επισκέπτες θα μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια. Αποκτά κάτι περισσότερο! Αποκτά έναν επιταχυντή για να μετατραπεί σε χώρο ανάπτυξης και καινοτομίας καθιστώντας την ταυτόχρονα πόλο γεωπολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό είναι το όραμα που υπηρετείται και πραγματοποιείται από την κατασκευή αυτού του έργου. 
Είναι έργο στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Έχουμε υποχρέωση να το υπηρετήσουμε χωρίς κομματικές αντιπαλότητες και καθήκον να το περιφρουρήσουμε από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Το βίντεο της παρέμβασης

Related Articles