Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινάει το ταξίδι του και στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή ξεκινάει το μεγάλο του ταξίδι  και στην Κρήτη, στο οποίο αναμένεται να συναντήσει δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας -για ακόμη μία φορά- την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά. Ειδικότερα, σε εποχές που διψάμε για μία σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μία πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί.

Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό". Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα. Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, λοιπόν, από τα οποία είναι εμπνευσμένο το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό. Γιατί ο αγώνας μας είναι και «μεγάλος» και «ωραίος» και «συγκλονιστικός». Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ένας αγώνας που είναι ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή…

Πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα σε κάθε πόλη:

  • Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα διοργανωθεί στις 16 και 17 Σεμπτέμβρη στο Ηράκλειο το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Δυτικό Πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής.
  • Με Μίλτο Πασχαλίδη στις 16 και 17 του Σεπτέμβρη στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στο Ρέθυμνο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τα Υπόγεια Ρεύματα 18 του Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ