Έτσι είναι ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Petite Perle 300×250

Με χρυσά γράμματα, δίπλα στους γονείς της και τον Φίλιππο

Την πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ που κείτεται μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο και τους γονείς της, έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το όνομα της Αυτού Μεγαλειότητας είναι πλέον γραμμένο επάνω στη βελγική μαύρη πέτρινη πλάκα, με χρυσά γράμματα, μαζί με αυτά της βασιλομήτωρ, του πρώην βασιλιά και του δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών πριν από 17 μήνες.

Τα δύο ζευγάρια χωρίζει ένα μεταλλικό αστέρι του Τάγματος της Περικνημίδας, το παλαιότερου και ευγενέστερου ιπποτικού τάγματος της χώρας. Και οι τέσσερις ήταν μέλη του τάγματος και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται το μνημείο στο οποίο έχουν ταφεί, είναι η πνευματική του πατρίδα.

tafos-vasilissa-elisavet

Στο παρεκκλήσι βρίσκονται επίσης οι στάχτες της αδερφής της βασίλισσας, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, η οποία πέθανε έναν μήνα πριν από την βασιλομήτωρ σε ηλικία 71 ετών το 2002.

Επισκέψιμος ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ- Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Το κοινό μπορεί να υποβάλει τα σέβη του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την ξενάγηση στο κάστρο, το οποίο κοστίζει 28,50 λίρες το Σάββατο και 26,50 λίρες τις υπόλοιπες ημέρες, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την κηδεία του εκλιπόντος μονάρχη που παρακολούθησαν πάνω από 30 εκατομμύρια Βρετανοί.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναπαύθηκε δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, τον πρίγκιπα Φίλιππο το βράδυ της Δευτέρας σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρέστησαν ο βασιλιάς και η βασιλική οικογένεια, μετά την κρατική κηδεία της στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και την τελετή στο Γουίνδσορ.

Όταν ο Φίλιππος είχε πεθάνει πριν από 17 μήνες, το φέρετρό του ενταφιάστηκε στην βασιλική κρύπτη του Αγίου Γεωργίου, περιμένοντας το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, προκειμένου να ταφούν μαζί.

Το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου – Με το χαρακτηριστικό κόκκινο κουτί

Η φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσίευση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενός νέου πορτρέτου του βασιλιά Καρόλου, με το χαρακτηριστικό κόκκινο κουτί του ηγεμόνα.

Στην φωτογραφία εικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος στην εργασία του την περασμένη εβδομάδα. «Η εικόνα τραβήχτηκε στην αίθουσα του 19ου αιώνα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την περασμένη εβδομάδα και δείχνει την Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά να εκτελεί επίσημα κυβερνητικά καθήκοντα από το κόκκινο κουτί του βασιλιά» ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

vasilias-karolos-kokkino-kouti

Το πρώτο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Τα κόκκινα κουτιά περιέχουν σημαντικά έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και από εκπροσώπους σε όλη την Κοινοπολιτεία και πέραν αυτής. «Τα έγγραφα αποστέλλονται από το Γραφείο του Ιδιωτικού Γραμματέα στον Βασιλιά, όπου κι αν βρίσκεται, σε ένα κλειδωμένο κόκκινο κουτί αποστολής», προστίθεται.

Στο βάθος πίσω από τον νέο μονάρχη υπάρχει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του εκλιπόντος μονάρχη και του Δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο στο ζευγάρι από τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' το 1951.

Η βασιλική οικογένεια τηρεί μια ακόμη εβδομάδα πένθους μετά την κρατική κηδεία, κατόπιν αιτήματος του βασιλιά. Ο Κάρολος Γ' φέρεται τώρα να έχει επιστρέψει στη Σκωτία μαζί με τη βασίλισσα σύζυγο για να θρηνήσουν ιδιαιτέρως.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ