ΒΟΑΚ: Σήραγγα που θα παρακάμπτει τα αρχαία ευρήματα θέλει και το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Petite Perle 300×250

Αυξάνονται και πληθύνονται οι επίσημες τοπικές φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα ως προς τη χάραξη του συνδετήριου δρόμου μεταξύ ΒΟΑΚ και νέου αεροδρομίου Καστελίου, καταφεύγοντας στη λύση μιας επιμέρους μετατόπισης του δρόμου προς τα δυτικά, με την κατασκευή μιας κλειστής σήραγγας, μήκους 1,25 χλμ., που θα παρακάμπτει τα αρχαία ευρήματα, επιτρέποντας έτσι ταχύτερη υλοποίηση της βασικής οδικής σύνδεσης προς τον νέο αερολιμένα.

Μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, την τεχνική αυτή λύση προτείνει και το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το σχετικό αίτημα για αλλαγή της χάραξης της σύνδεσης του αεροδρομίου στο Καστέλι με τον ΒΟΑΚ κατέθεσε ήδη εκ μέρους του ΤΕΕ/ΤΑΚ ο πρόεδρος της Δ.Ε. Γιώργος Ταβερναράκης, που απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και τον υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, Γεώργιο Καραγιάννη.

Η επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ

«Αξιότιμοι κύριοι, η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου προβλέπει τη σύνδεση με το οδικό δίκτυο τόσο με τον ΒΟΑΚ όσο και με τον ΝΟΑΚ. Στη βόρεια πλευρά, δηλαδή, μέχρι τη Χερσόνησο, μήκους 18 χιλιομέτρων, εντοπίζονται σε μια έκταση περίπου 4 χιλιομέτρων σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως για παράδειγμα η υδατογέφυρα του ρωμαϊκού υδραγωγείου του Δήμου Χερσονήσου. Ωστόσο, το ανασκαφικό έργο των αρχαιολόγων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ακολουθούν η καταγραφή, η τεκμηρίωση και η χρονολόγηση των ευρημάτων και φυσικά στο τέλος η επίσημη έκθεση προς το υπουργείο Πολιτισμού, που είθισται να δίδεται στη δημοσιότητα.

Η ομάδα των αρχαιολόγων επιτελεί μια δύσκολη και λεπτεπίλεπτη εργασία, αλλά και αρκετά χρονοβόρα, καθώς, όπως γίνεται αντιληπτό, στοιχίζει σε χρόνο η κατασκευή του συνδετήριου δρόμου του νέου αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ.

Ως Δ.Ε. του ΤΕΕ/Τμήματος Ανατολικής Κρήτης συντασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, προκειμένου να υλοποιηθεί έγκαιρα τροποποίηση της μελέτης και κατά συνέπεια της προβλεπόμενης χάραξης, τόσο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για την αποφυγή περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών καταστροφών. Ακόμη, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυνητικών θεμάτων βροχοπτώσεων των υψηλών πρανών ορυγμάτων, καθώς και στα πλημμυρικά φαινόμενα του εν λόγω ρέματος.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε την αλλαγή της μελέτης και κατά συνέπεια την αλλαγή της χάραξης μέσω της κατασκευής σήραγγας μήκους περί τα 1,25 km του τμήματος από τον οικισμό Άγνος έως την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στη θέση Ξηροκαμάρες, μετατοπίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη χάραξη στον ορεινό όγκο προς τα δυτικά, με ενδεχόμενη προέκτασή της προς Βορρά», αναφέρει η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ και συνεχίζει: «Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύνδεσης του συνδετήριου δρόμου (αυτοκινητόδρομου) του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι με τον ΒΟΑΚ, περιλαμβάνεται και ένας πρόσθετος νέος Α/Κ τύπου τρομπέτας επί του νέου οδικού έργου του ΒΟΑΚ "Γούρνες-Χερσόνησος" μεταξύ του οικισμού Αγριανών και του νεοκατασκευασμένου Α/Κ Χερσονήσου.

Η χωροθέτηση του πρόσθετου αυτού νέου κόμβου είναι 1 Km δυτικά του υφιστάμενου Α/Κ Χερσονήσου επί του ΒΟΑΚ και έγινε προ 15ετίας, όταν δεν είχε ακόμα αναβαθμιστεί ο σημερινός Α/Κ Καστελίου και το οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ "Γούρνες-Χερσόνησος".

Ο σχεδιασμός αυτός κρίνεται από υπερβολικός έως και εσφαλμένος, καθώς ο πρόσθετος αυτός κόμβος βρίσκεται πολύ κοντά στον υφιστάμενο πρόσφατα αναβαθμισμένο Α/Κ της Χερσονήσου μόλις 1 Km, ενώ η συνήθης πρακτική και κανονισμοί προτείνουν min 4-5 Km απόσταση μεταξύ Α/Κ. Οι αριστερές στροφές (ελαχιστοποίηση διασταυρώσεων) του υφιστάμενου Α/Κ επί του συνδετήριου δρόμου που έρχεται να καλύψει ο προτεινόμενος νέος Α/Κ μπορούν να καλυφθούν-βελτιωθούν με την προσθήκη ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο βόρειο τμήμα του υφιστάμενου Α/Κ Χερσονήσου, όπως ακριβώς προτείνεται και στο νότιο τμήμα του ίδιου Α/Κ. Έτσι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη δημιουργίας νέου Α/Κ μεταξύ Αγριανών και υφιστάμενου Α/Κ Χερσονήσου με πρόσθετες απαλλοτριώσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν κηρυχθεί και πρόσθετο κόστος για την απόκτηση της γης και την κατασκευή των αντίστοιχων έργων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ