Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος Eco education του Erasmus+.

Petite Perle 300×250

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Partinico της Σικελίας πραγματοποίησαν το χρονικό διάστημα 24 – 30 Σεπτεμβρίου 2022 τρεις εκπαιδευτικοί και τρεις μαθήτριες του 45ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (2020-1-R001-KA229-080329) με τίτλο "Eco education".

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητριών επισκέφθηκαν το σχολείο Instituto comprensivo "Cassara-Guida" στην πόλη Partinico της Ιταλίας στο πλαίσιο της 4ης Διεθνικής συνάντησης των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ρουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Πολωνία).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία :

  • Να συμμετέχουν σε συναντήσεις με τους ομόλογούς τους εκπαιδευτικούς και να εργαστούν πάνω σε κοινές δραστηριότητες του προγράμματος. Αντιστοίχως οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με συμμαθητές τους από τις συμμετέχουσες χώρες, να  συμμετέχουν σε μαθήματα χρήσης ΤΠΕ, σε εργαστήρια σχετικά με την ανακύκλωση και σε δραστηριότητες δενδροφύτευσης.
  • Να επισκεφθούν τα σχολεία που ανήκουν στο ινστιτούτο και να συνομιλήσουν με τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
  • Να παρακολουθήσουν εκδήλωση υποδοχής όπου γνώρισαν στοιχεία του ιταλικού πολιτισμού, ήθη, έθιμα και γεύθηκαν γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας.
  • Να περιηγηθούν στη γειτονική πόλη Palermo στο παραδοσιακό χωριό Castella Mare, καθώς και στο χώρο της αρχαίας ελληνικής αποικίας Segesta.

Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία, γιατί πέρα από την εξαίρετη φιλοξενία που μας παρείχε η χώρα υποδοχής, η ομάδα μας μπόρεσε να βρεθεί με ομάδες από άλλα κράτη, να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες και δράσεις και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν την οικολογία. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί συναποφάσισαν για τα επόμενα βήματα του έργου που εμπλέκει μαθητές και δασκάλους σε δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα την οικολογικής εκπαίδευσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ