Λέσβος: Με τιμή προς 1,60 ευρώ το κιλό το πρόβειο γάλα έκλεισε συνεταιρισμός με εταιρεία

Petite Perle 300×250

Προς 1,60 ευρώ το κιλό το πρόβειο γάλα, 1,70 το βιολογικό και στα 96 λεπτά το γίδινο έκλεισε ο αγροτικές συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής με την εταιρεία Βοσκοπούλα, που συνεργάζεται τα τρία τελευταία χρόνια.

Είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στο νησί και από τους πρώτους στην Ελλάδα που δόθηκαν τιμές  γάλακτος.

Ψηλότερη τιμή ανά την Ελλάδα μέχρι στιγμής δόθηκε στο Λιβάδι Ελάσσονας που έκλεισε με 1,65 το κιλό.

Οι κτηνοτρόφοι διαμηνύουν σε εμπόρους και κυβέρνηση ότι το 1,60 είναι τιμή επιβίωσης για τον παραγωγό και η απόφαση του συνεταιρισμού της Αγίας Παρασκευής θα είναι "πιλότος" για τις διαπραγματεύσεις των υπόλοιπων συνεταιρισμών.

'Είναι πρόκληση για τον παραγωγό που αγωνίζεται στο χωράφι να ακούγονται τιμές με 1,40 και 1,45. Τη στιγμή μάλιστα που το κόστος επιβίωσης για μια κτηνοτροφική μονάδα σήμερα με τις τιμές στις οποίες σκαρφάλωσαν οι ζωοτροφές το ηλεκτρικό ρεύμα και όλος ο κύκλος παραγωγής , απαιτεί τουλάχιστον 1,60 ευρώ την τιμή του πρόβειου γάλακτος» σημείωσε στην ΕΡΤ  Αιγαίου ο πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αγίας Παρασκευής Βασίλης Βαλτζής.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση 11 αγροτικών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του νησιού που αποφάσισαν να διεκδικήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες τιμές και να φτάσουν και το 1,70 ευρώ το κιλό. Το ενδιαφέρον και η διαπραγματευτική τακτική των συνεταιρισμών βοηθά στη βελτίωση της θέσης του παραγωγού.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ