Η Π.Ε.Δ Κρήτης στηρίζει του Εργαζομένους στο Πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνάντηση στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης  με εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης και συζήτησαν σχετικά με την Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που αφήνει εκτός μοριοδότησης εκατοντάδες εργαζομένους.

Η Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Χρυσούλα Κλεισαρχάκη και η Ταμίας του Συλλόγου Παγώνα Μιχελακάκη, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης ότι με πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε., ακυρώνετε μερικώς η  4Κ/2020/18.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ και ειδικότερα στο μέρος που προβλέπει ότι η «ειδική εμπειρία» μοριοδοτείται για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης για 1.100 επί συνόλου 2.909 εργαζομένων, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το εργασιακό μέλλον τους, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση του Προγράμματος.

¨Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση¨

Κατόπιν αυτού, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος ζητούν να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει ότι και οι 1.100 παραλειφθέντες εργαζόμενοι, θα παραμείνουν στο Πρόγραμμα.

Ο κ. Κουράκης, αφού για μια ακόμα φορά αναγνώρισε την συνεισφορά των εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  στο κοινωνικό έργο των ΟΤΑ, χαρακτήρισε απολύτως λογικά τα αιτήματά, και τόνισε ότι ΣΤΗΡΙΖΕΙτην πρωτοβουλία για  Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση για το σύνολο των ανθρώπων που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα.

Ο κ. Κουράκης σε δήλωση του τόνισε, για ακόμη μια φορά ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικήςπου εφάρμοσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με εξαιρετικά αποτελέσματα στην υποστήριξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων και γι΄ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί με το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται μέχρι τώρα ΑΛΛΑ και να ενισχυθεί η εφαρμογή του.

Related Articles