"Κλειδώνει" το Fuel Pass 3 – Ποια είναι τα ποσά για ΙΧ και δίκυκλα

Petite Perle 300×250

Για τις αρχές του Νοέμβρη φαίνεται πως «κλειδώνει» η εφαρμογή του τρίτου «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης όσο και στη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία και τα ίδια κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται να «λύνει τα χέρια της κυβέρνησης» για ένα σχέδιο τριών μηνών.
Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ
Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εισοδηματικά κριτήρια:

έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης -εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό- έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί, αρχικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, είχε δηλώσει ότι «οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση μετράει τις δυνατότητες «και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης».

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20 – 25 λεπτά, σύμφωνα με ένα σενάριο που φέρεται ότι εξέταζε το οικονομικό επιτελείο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ