Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Tο «πράσινο» τρένο έκανε πάρτι στο Πανθεσσαλικό (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Για πλάκα! Μπορεί Βόλος και Παναθηναϊκός να είχαν στη βαθμολογία μόνο μία ομάδα να τους χωρίζει, αλλά η μεταξύ τους διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Το τελικό 1-5 το επιβεβαιώνει.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν την ομάδα-έκπληξη έως τώρα και έστειλαν νέο μήνυμα. Πάνε με σπασμένα τα φρένα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας κάνει το 10/10! Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους.

Πρωταγωνιστής αυτής της νίκης ήταν ο Παλάσιος και άξιος συμπαραστάτης ο Ανεβασμένος Μπερνάρντ. Ο Σπόραρ έβαλε ένα ακόμη γκολ, ενώ οι Τσέριν και Χούανκαρ ήταν κεφάτοι. Γενικά ουδείς υστέρησε για τους «πράσινους».

Αντιθέτως, ο Βόλος δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγώνων. Μόνο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχε κάποιες στιγμές για να ξαναμπεί στο ματς. Τις σπατάλησαν Οζέγκοβιτς και Φερνάντες. Αμυντικά υπήρχε χάος από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ και έως το φινάλε. Έτσι μετά από έξι διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ήρθε και η ανώμαλη προσγείωση.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του Βόλος – Παναθηναϊκός καταλάβαινε κανείς πως θα δει έναν μονόλογο. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να δώσουν γήπεδο και μπάλα στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και εκείνοι έψαχναν τρόπους για διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Για κάτι παραπάνω από ένα μισάωρο δεν ήταν απλό. Ναι μεν δεν δεχόταν πίεση ο Παναθηναϊκός, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει μεγάλες ευκαιρίες. Είχε τελικές κυρίως με σουτ που δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα τον Κλέιμαν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μία έμπνευση της στιγμής είναι αναγκαία. Στο 39′ ήταν ο Παλάσιος αυτός που με τρομερή ατομική προσπάθεια έγραψε το 0-1. «Χόρεψε» τον Λούνα και εκτέλεσε υποδειγματικά. Πέντε λεπτά αργότερα με σουτ εκτός περιοχής έκανε και το 0-2 δίνοντας σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Το μόνο διάστημα στο οποίο έδειξε απειλητικός ο Βόλος ήταν οι αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Οζέγκοβιτς και Πάολο Φερνάντες δημιούργησαν κάποια προβλήματα και από δική τους συνεργασία στο 60′ λίγο έλειψε να γίνει το 1-2. Αφού εκεί δεν μπήκε γκολ για τους γηπεδούχους, όλα τελείωσαν.

Στο 66′ ο Χουάνκαρ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε στον Εσκοβάλ και έγινε το 0-3. Κάπου εκεί τα παράτησαν οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν με το σκορ να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 67′ ο Τσέριν έκανε και το 0-4, ενώ γκολ έβαλε ένας ακόμη Σλοβένος αργότερα. Ο λόγος για τον Σπόραρ, που βρήκε δίχτυα στο 84′ για δεύτερο σερί ματς. Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος για την τιμή των όπλων ήταν να μειώσει σε 1-5 με πέναλτι του Νοκάρτ στο 84′.

Σκόρερ: 84′ πέν. Νοκάρτ – 39′ και 44′ Παλάσιος, 66′ αυτ. Εσκοβάλ, 67′ Τσέριν, 76′ Σπόραρ

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (85′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος (71' Ματίγια), Μεθκίδα (46' Νοκέρτ), Ντέλετιτς, Π. Φερνάντες (85′ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71' Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (86′ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ (78' Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (86′ Γκάνεα), Παλάσιος, Βέρμπιτς (69' Κουρμπέλης), Σπόραρ (78' Ιωαννίδης).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ