Γιώργος Κιμούλης – Ζέτα Δούκα: «Φουντώνει» η δικαστική διαμάχη των δύο ηθοποιών

Μαίνεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Γιώργου Κιμούλη και της Ζέτας Δούκα.

H ηθοποιός τον Ιανουάριο του 2021 κατήγγειλε δημοσίως τον συνάδελφό της για κακοποιητική συμπεριφορά. Εκείνος πέρασε στην αντεπίθεση και την κατηγορεί για ψεύδη και ότι πίεσε μάρτυρες να πουν ψέματα.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» το πρωί του Σαββάτου (12/11) για την υπόθεση.

«Οι αγωγές δεν έχουν να κάνουν με το πταισματοδικείο, διότι η αγωγή είναι στο αστικό δικαστήριο. Στον πταισματοδίκη πήγαν προχθές για να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους. Οι μηνύσεις του κατέθεσαν τώρα κατά του Γιώργου Κιμούλη είναι καθαρά για αντιπερισπασμό. Δεν έχουμε λάβει ακόμα γνώση γι΄ αυτές τις μηνύσεις, όταν λάβουμε θα απαντήσουμε με κόντρα μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Έχουμε καταθέσει 5 μηνύσεις από αυτούς που έπρεπε, γιατί σε αυτές περιπτώσεις μπορούμε να αποδείξουμε τα αδικήματα στα οποία υπέπεσαν. Με ηθική αυτουργό την Ζέτα Δούκα γιατί εάν δεν υπήρχε η κ. Δούκα, δεν θα είχαν αναγκαστεί να δώσουν ψευδείς καταθέσεις», δήλωσε ο κ. Καπερνάρος.

Για το κομμάτι που αφορά στο ΣΕΗ, ανέφερε: «Αγνοεί την πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ή γνωρίζει και σκοπίμως την στρεβλώνει. Είχαν πάει σε μία πρωινή εκπομπή και «κατήγγειλαν» κάποια περιστατικά που τα φαντασιώθηκαν ότι έγιναν, ο κ. Ψαρράς, η κ. Δούκα και η κ. Χρυσικού. Αυτό που αγνοεί ο πρόεδρος του ΣΕΗ, είναι ότι κατόπιν της «καταγγελίας» που έγινε στην πρωινή εκπομπή αυτεπαγγέλτως το ΣΕΗ έστειλε στο πειθαρχικό του την υπόθεση. Δεν πήγαν να κάνουν καταγγελία στο ΣΕΗ έκαναν καταγγελία στην τηλεόραση.

Η κ. Δούκα δεν έχει πάει στο πειθαρχικό να κάνει καταγγελία. Θα μπορούσε να κάνει καταγγελία αυτεπαγγέλτως, αλλά δε μπορεί να λέει ο κ. Μπιμπίλας ότι έγινε καταγγελία στο ΣΕΗ. Από υπερβολική ευαισθησία το είδε ο κ. Μπιμπίλας και το έστειλε στο πειθαρχικό. Δεν ξέρω εάν θα δρούσε παρόμοια ο κ. Μπιμπίλας με κάποιο άλλο μέλος, το οποίο είναι στα δικαστήρια γιατί βιαιοπράγησε, όπως φέρεται, εναντίον μίας συναδέλφου του».

Και πρόσθεσε: «Στο ΣΕΗ η αγωγή που κάναμε είναι για κάποια συκοφαντικά αδικήματα που έκαναν αλλά η τελευταία αφορά στην απόφαση να ακυρώσουν την διαγραφή του κ. Κιμούλη. Και επειδή πάλι ο κ. Μπιμπίλας, που είναι υποχρεωμένος κάτι που βλέπει να το τεκμηριώνει, γυρίζει και λέει ότι είχε διαγραφεί ο κ. Κιμούλης και επανήλθε. Ο κ. Κιμούλης επανήλθε γιατί το ΣΕΗ επανάφερε και επανέγραψε και άλλους ηθοποιούς. Ο κ. Μπιμπίλας λέει ότι αυτό είναι λάθος και παρατύπως επανήλθε ο κ. Κιμούλης. Τον ρώτησα εάν ενήργησε για να αλλάξει την απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου».

Για το εάν υπάρχει η περίπτωση οι δύο πλευρές να τα βρουν εξωδικαστικά, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε ότι, «εάν ζητούσαν ένα συγγνώμη, τότε μπορεί να υπήρχε η περίπτωση. Η κ. Δούκα λέει ότι άνοιξε εκείνη τον δρόμο. Τον δρόμο τον άνοιξε η κ. Μπεκατώρου, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

«Έχουμε κάνει μηνύσεις σε όποιον πιστεύουμε ότι μας αδικεί. Η κ. Δούκα ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση, πάμε λοιπόν στην λεκτική βία. Η λεκτική βία ή η σωματική βία δεν έχει χρονοδιακόπτη στο τρίμηνο;», κατέληξε.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της Ζέτας Δούκα

Από την πλευρά της Ζέτας Δούκα, ο δικηγόρος της, Γιώργος Γεραρής, ανέφερε: «Επειδή έχω ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις στο πλαίσιο του METOO, έχω διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι να βγει το θύμα να μιλήσει μετά από 10 ή 15 χρόνια. Υπάρχει πολλών ειδών βία, ωστόσο καμία δεν πρέπει να υποτιμάται, ειδικά όταν γίνεται με συστηματικό τρόπο. Η κ. Δούκα μετά από χρόνια κατέθεσε την αλήθεια της, την στήριξαν και τώρα είναι μπλεγμένη σε μία δικαστική διαμάχη πολυσύνθετη η οποία έχει εκκινήσει από την πλευρά του κ. Κιμούλη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να υποστηρίζει τον εαυτό του ή να αναζητήσει το δίκιο του μέσω των δικαστηρίων».

«Σκεφτείτε όλο αυτό το πράγμα που γινόταν τότε και ο κόσμος δεν έβγαινε να το πει τι γινόταν. Είναι πολύ αργά για συγγνώμες. Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιος λέει την αλήθεια. Υπάρχει τρόπος να διαφανεί η αλήθεια και θα λάμψει. Έχουμε τέτοια υπεροπλία σε αποδεικτικά μέσα και μάρτυρες που εγώ προσωπικά δεν εν έχω αμφιβολία για την έκβαση αυτής της υπόθεσης», κατέληξε.


in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ