Μουντιάλ 2022 Γαλλία – Δανία: Ο Εμπαπέ λύτρωσε τους τρικολόρ με δεύτερο γκολ στο 86'

Ο Εμπαπέ πέτυχε και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση με τη Δανία στο 86' της αναμέτρησης μετά από σέντρα του Γκριεζμάν από τα δεξιά, έκανε το 2-1 και λύτρωσε τη Γαλλία καθώς της έδωσε τη νίκη με αυτό το τέρμα.

Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τη Δανία, η οποία είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι των αντιπάλων της. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ραμπιό έκανε μια ωραία κεφαλιά πάσα στον Ζιρού ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση για το 1-0. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν είχε την υπεροχή και απειλούσε συνεχώς την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ, με τον Δανό κίπερ ωστόσο να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και να κρατάει καθαρή την εστία του. Μια τέτοια στιγμή ήταν και στο 21ο λεπτό, όταν ο Ραμπιό πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Σμάιχελ του είπε «όχι» διώχνοντας εντυπωσιακά.

Στο 33' ήρθε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για τη Γαλλία, όταν πρώτα ο Γκριεζμάν σούταρε, ο Σμάιχελ έβγαλε με το πόδι, στη συνέχεια τα σουτ των Ντεμπελέ και Τσουαμενί κόντραραν στα σώματα, με την ομάδα του Ντεσάν να χάνει ακόμη μια καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη τελική για τη Δανία ήρθε στο 36' όταν ο Κορνέλιους έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και να ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο, ακριβώς όπως άρχισε το ματς (0-0).

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη Γαλλία να απειλεί και τη Δανία να έχει κλειστεί πίσω. Ο Εμπαπέ στο 57ο λεπτό έφυγε μόνος του, δεν μπορούσε κλασικά να τον προλάβει κανένας, ωστόσο το σουτ που έκανε το έδιωξε σε κόρνερ ο Σμάιχελ.

Η ομάδα του Ντεσάν άνοιξε το σκορ στο 61' με τον συνήθη ύποπτο τον Κιλιάν Εμπαπέ, ύστερα από ωραίο πλασέ του Ερναντές. Ωστόσο η Γαλλία δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και στο 68' οι Δανοί ισοφάρισαν. Σε μία από τις λιγοστές τελικές της στο παιχνίδι και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντρέας Κρίστενσεν πήρε την κεφαλιά στο ύψος του δευτέρου δοκαριού για να γράψει το 1-1! Στο 73' η ομάδα του Γιούλμαντ απείλησε με τον Ντάμσγκααρντ, αλλά το σουτ του το έδιωξε τελευταία στιγμή ο Γιορίς με το πόδι.

Στην συνέχεια σειρά είχε η Γαλλία να απειλήσει όταν ο Ουπαμεκανό έκανε μια κοντινή κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 80' ο Ραμπιό παραλίγο να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Γαλλία πίεζε και έψαχνε το γκολ της νίκης, το οποίο ήρθε στο 86' όταν ο Γκριεζμάν έκανε την σέντρα και ο Κιλιάν Εμπαπέ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους «τρικολόρ» και γράφοντας το 2-1! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τη Γαλλία να κρατάει το προβάδισμά της και να προκρίνεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

MVP: Ο Κιλιάν Εμπαπέ σκόραρε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του, όντας ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Έπαιρνε προσπάθειες, απειλούσε διαρκώς την αντίπαλη εστία και τελικά καθαρίζει το παιχνίδι με τα γκολ που πέτυχε!

Η σφυρίχτρα: Ο Σίμον Μάρτσινιακ δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει και ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ, Βαράν (75' Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75' Κομάν), Γκριεζμάν (90' Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63' Τουράμ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ράσμους Κρίστενσεν (90' Μπα), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (74' Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46' Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85' Νόργκααρντ)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ