Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Τα δάκρυα του Λεβαντόφσκι για το πρώτο γκόλ στο Μουντιάλ

Petite Perle 300×250

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σπάει το… ρόδι σε ματς του Μουντιάλ, η Πολωνία έκαμψε την αντίσταση της Σαουδικής Αραβίας (2-0) και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Η στιγμή ήταν ιστορική για τον Λέβα-γκολ, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο και ξέσπασε σε κλάματα για το παρθενικό του γκολ σε Μουντιάλ.

Η ομάδα του Μίχνιεβιτς ζορίστηκε αρκετά και λίγο έλειψε, να την… πατήσει όπως η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Πολλές οι φορές που οι Σαουδάραβες ώθησαν στα «σχοινιά» την Πολωνία, με τον Σέζνι να κατεβάζει ρολά. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση, αποκρούοντας και πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ζιελίνσκι ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για την παρέα του Λέβα, που την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την «Αλμπισελέστε».

Στους τέσσερις πόντους η Πολωνία, στους τρεις η Σαουδική Αραβία, ενώ στις 21:00 είναι προγραμματισμένη και η μάχη της Αργεντινής με το Μεξικό.

Φοβερός Σέζνι

Η Σαουδική Αραβία «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Σέζνι.

Στο 13ο λεπτό, η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ άλλαξε υπέροχα στα δεξιά, ο Κανό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σέζνι έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 26' ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπιέλικ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αλ Σεχρί έσωσε σχεδόν στη γραμμή.

Η Πολωνία κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση μετά το ημίωρο. Μάλιστα, στην πρώτη καλή συνεργασία των παικτών της, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 39ο λεπτό ο Κας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λεβαντόφσκι πρόλαβε και τσίμπησε προ του Αλ Οβάις, έστρωσε στον Ζιελίνσκι που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Η Σαουδική Αραβία δεν τα παράτησε και στο 43ο λεπτό, ο Αλ Σεχρί κέρδισε πέναλτι από τον Μπιέλικ (έγινε εξέταση και του VAR). Ωστόσο ο Σέζνι απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση Αλ Νταουσαρί και στη συνέχεια είπε «όχι» και σε πλασέ του Αλ Μπουράικ εξ επαφής.

Ιστορικός Λέβα

Οι Αραβες μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 55' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ τη Πολωνίας, ο Αλ Νταουσαρί πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σέζνι έσωσε με τα πόδια εντυπωσιακά.

Στο 60' οι παίκτες του Ρενάρ έκρυψαν την μπάλα και ο Αλ Πουραϊκάν έκανε άστοχο σουτ από αριστερά. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Πολωνίας να απειλήσει. Ο Φρανκόβσκι σέντραρε από αριστερά, ο Μίλικ έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλ Οβάις. Η ομάδα του Μίχνιεβιτς συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες και στο 66΄η σκυτάλη πέρασε στον Λεβαντόφσκι που σημάδεψε και αυτός το δοκάρι του Αλ Οβαίς.

Τελικά, τα πάντα τέλειωσαν για τη Σαουδική Αραβία στο 82'. Ο Αλ Μαλκί έκανε τραγικό λάθος, ο Λεβαντόφσκι έκλεψε και από κοντά πλάσαρε για το 2-0.

Μάλιστα, στο 90' ο σταρ της Μπάρτσα, λίγο έλειψε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Ο Λέβα πάτησε όμορφα στην περιοχή, πήγε να νικήσει με λόμπα τον Αλ Οβάις, αλλά είδε την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Κίβιορ, Κας, Γκλικ, Κριχόβιακ, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Φρανκόβσκι, Μίλικ (71' Πιόντεκ), Λεβαντόφσκι.

Σ.ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Σαούντ Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουλαϊχί, Αλ Μπουράικ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μαλκί (85' Αλ Ομπούντ), Αλ Νατζί (46' Αλ Αμπίντ, 90+5′ Μπαμπρί), Κανό, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (85' Ν.Αλ Νταουσαρί), Αλ Μπουραϊκαν

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ