ΣΥΡΙΖΑ: «Η διασπάθιση δημόσιου χρήματος πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Petite Perle 300×250

Για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κατηγορούν την κυβέρνηση οι τομεάρχες Εργασίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης αντίστοιχα, με αφορμή, όπως αναφέρουν, την πρόσφατη σύμβαση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου Εργασίας με ιδιωτική εταιρεία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Πλουσιοπάροχα

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τη διασπάθιση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μετά τα 17 εκατ. του ΥΠΕΝ για τεχνικό σύμβουλο, την σκυτάλη παίρνει το υπουργείο Εργασίας, με την πρόσφατη σύμβαση 2,8 εκατ. με ιδιωτική εταιρεία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ άλλα 9,6 εκατ. προορίζονται για υπηρεσίες συντονισμού και διαχείρισης έργων, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών»», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους  οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτουν:

«Μετά τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων, της περιφέρειας, των καινοτόμων επιχειρήσεων από τους κρίσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, η κυβέρνηση πληρώνει τώρα πλουσιοπάροχα ιδιώτες συμβούλους για υπηρεσίες που μπορεί και πρέπει να παρέχει η δημόσια διοίκηση, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης».

Κλείνοντας, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «μοιράζει σε λίγους και εκλεκτούς τα πολύτιμα κονδύλια που έχει ανάγκη και δικαιούται η πραγματική οικονομία». «Η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτική αλλαγή και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση» προσθέτουν.

ΠΗΓΉ: WWW.OT.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ