Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει λευκό ποινικό μητρώο σε κρατούμενους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Petite Perle 300×250

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες στο νόμο περί επιστράτευσης που αίρουν την απαγόρευση για πολίτες που είχαν καταδικαστεί ή εκκρεμούσε η καταδίκη τους

Ο ιδρυτής της ιδιωτικής ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι κρατούμενοι που στρατολογήθηκαν στις ρωσικές φυλακές από την Wagner με σκοπό να πολεμήσουν στην Ουκρανία υπό τον όρο ότι θα υπογράψουν εξάμηνη σύμβαση, έχουν πλέον λευκό ποινικό μητρώο.

«Υπηρετήσατε πρώτα το συμβόλαιό σας με τιμή και αξιοπρέπεια. Δουλέψατε όπως πολύ λίγοι άνθρωποι δουλεύουν», λέει ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Novosti. Τα πρόσωπα των πρώην κρατουμένων στο βίντεο είναι ρετουσαρισμένα.

Απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου για τα περαιτέρω σχέδιά τους, δηλώνουν «θα επιστρέψουμε πίσω για να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε». «Αυτή δεν είναι δουλειά, είναι η ζωή» ακούγεται να λέει ένας από τους μαχητές της Wagner.

Πηγή: cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ