Ακόμη περιμένουν οι κτηνοτρόφοι την ενίσχυση για το κόστος των ζωοτροφών

Petite Perle 300×250

Σήριαλ έχει καταντήσει ακόμα και για τους κτηνοτρόφους, έχει εξελιχθεί η υπόθεση της πληρωμής των 89 εκατομμυρίων ευρώ για τις ζωοτροφές, με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, να καλεί τώρα τους αρμόδιους φορείς, Διαχειριστική Αρχή και ΟΠΕΚΕΠΕ, να θεραπεύσουν το πρόβλημα ένταξης στις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς ζωοτροφών ώστε να μην υπάρξει αποκλεισμός πραγματικών δικαιούχων κτηνοτρόφων. Κι αυτό, διότι, καταγγέλλει υψηλά ποσοστά αποκλεισμένων κτηνοτρόφων από τις ενισχύσεις για ζωοτροφές!

Παρακάτω η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, η ΕΘΕΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Με βάση στοιχεία μελών μας από Κτηνοτροφικούς και Πτηνοτροφικούς Συνεταιρισμούς, Χοιροτρόφους και Βοοτρόφους σημαντικός αριθμός δικαιούχων δεν μπόρεσε μέχρι χθες 10.1.2022 να οριστικοποιήσει την αίτηση ένταξης για να ενταχθεί στο Μέτρο 22 για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας λόγω της ουκρανικής κρίσης. Ειδικότερα στους δικαιούχους εντατικής μορφής εκμεταλλεύσεων το ποσοστό μη ολοκλήρωσης υποβολής των αιτήσεων είναι υψηλό.

Αιτία η αδυναμία ταυτοποίησης των δικαιούχων και η διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021 ή η απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους (Πτηνοτρόφοι κλπ).

Η ΕΘΕΑΣ καλεί τους αρμόδιους φορείς Διαχειριστική Αρχή και ΟΠΕΚΕΠΕ να θεραπεύσουν το πρόβλημα ώστε να μην υπάρξει αποκλεισμός πραγματικών δικαιούχων κτηνοτρόφων από την πρόσκληση της 3540/15.12.2022. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να υπάρξει συμπληρωματική πρόσκληση- προκήρυξη ώστε κανένας δικαιούχος κτηνοτρόφος να μη χάσει την ενίσχυση και να υπάρξει πλήρης απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων. Το Μέτρο 22 προέκυψε μετά από προσπάθεια και αγώνα των κτηνοτρόφων που πλήττονται από το μεγάλο κόστος παραγωγής και δε δικαιολογείται να μη χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυσή τους».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ