Ατομικές επιχειρήσεις: Ίδρυση σε πέντε λεπτά μέσω του gov.gr

Petite Perle 300×250

Τη δυνατότητα να ιδρύσουν ατομική επιχείρηση μέσα σε 5 λεπτά μέσω του gov.gr έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτε,ς καθώς τέθηκε σήμερα Παρασκευή (13/1) σε λειτουργία η νέα, σχετική ψηφιακή υπηρεσία.

Η υπηρεσία, η οποία προς το παρόν αφορά μόνο ατομικές επιχειρήσεις με εμπορική
δραστηριότητα, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών (ΕΠΔΔ), την οποία έκαναν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για την πρώτη φορά που παρουσιάζεται μία τέτοια πολιτική. Η Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών συγκροτήθηκε ως μια συνεκτική πολιτική με τον. 4961/2022 για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και θα κωδικοποιηθεί με το νέο Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών, ο οποίος θα έρθει στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα. Η ΕΠΔΔ έχει ως στόχο να καταγράψει το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι εφικτό οι διαδικασίες αυτές να αξιολογηθούν, να απλουστευτούν, να ανασχεδιαστούν, να ψηφιοποιηθούν και γενικά να γίνουν πιο φιλικές και εύχρηστες για πολίτες και επιχειρήσεις.

Πηγή: cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ