Miss Universe: Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη

Petite Perle 300×250

Ο 71ος διαγωνισμός ομορφιάς Miss Universe 2022 διεξήχθη την Κυριακή (15/01, ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ορλέανη και το πολυπόθητο στέμμα κατέκτησε η Μις ΗΠΑ.

Η 28χρονη R'Bonney Gabriel που έχει και καταγωγή από τις Φιλιππίνες είναι η μεγαλύτερη ηλικιακά εστεμμένη στην ιστορία του θεσμού ομορφιάς, περνώντας ένα μήνυμα για τα ηλικιακά όρια τόσο στον διαγωνισμό, όσο και εν γένει στον χώρο της μόδας.

Η 28χρονη σχεδιάστρια μόδας, μοντέλο και καθηγήτρια ραπτικής από το Τέξας – στέφθηκε Μις Υφήλιος, σε ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε ως έκπληξη.

Στο τελευταίο στάδιο της "μάχης" των Μις, η Gabriel ρωτήθηκε πώς θα δούλευε για να αποδείξει ότι η Μις Υφήλιος είναι «μια δυναμική και προοδευτική» γυναίκα, αν κέρδιζε.

«Θα το χρησιμοποιούσα για να γίνω μια μεταμορφωτική πρωτεργάτης », απάντησε η Gabriel, αναφέροντας τη δουλειά της χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά στο σχέδιο μόδας της και διδάσκοντας ραπτική σε θύματα trafficking και της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι τόσο σημαντικό να επενδύεις σε άλλους, να επενδύεις στην κοινότητά μας και να χρησιμοποιείς το μοναδικό σου ταλέντο για να κάνεις τη διαφορά», δήλωσε η Gabriel.

«Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό και όταν φυτεύουμε αυτούς τους σπόρους σε άλλους ανθρώπους στη ζωή μας, τους μεταμορφώνουμε και το χρησιμοποιούμε ως όχημα για αλλαγή», τόνισε.

Η Μις Βενεζουέλα, Amanda Dudamel και η Μις Δομινικανή Δημοκρατία, Andreina Martinez, αναδείχθηκαν η πρώτη και η δεύτερη αναπληρωματική Μις αντίστοιχα.

Στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς συμμετείχαν διαγωνιζόμενες από 84 χώρες και περιοχές.

Κατά την προκριματική βραδιά, οι διαγωνιζόμενες εμφανίστηκαν με μαγιό, τουαλέτα, ενώ δοκιμάστηκαν και σε μία "μυστική" συνέντευξη.

Η 22χρονη Κορίνα Εμμανουηλίδου που εκπροσώπησε την Ελλάδα έμεινε εκτός top 16.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ