ΒΟΑΚ: Ξεκινούν ξανά εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Ηράκλειο – Συνεργεία θα εργάζονται νύχτα και Σάββατα

Petite Perle 300×250

Γιατί καθυστέρησε η δεύτερη φάση των εργασιών

Ξεκινά αύριο η δεύτερη φάση εργασιών ασφαλτόστρωσης στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένα στο νότιο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Άγιο Νικόλαο.

Τα έργα θα γίνουν στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Γιόφυρου και για 1.500 μέτρα προς Άγιο Νικόλαο (700μ. πριν την άνω διάβαση προς Ούλαφ Πάλμε) με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα, περίπου δύο μηνών, παύσης των εργασιών στον ΒΟΑΚ διότι «Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο βόρειο ρεύμα διαπιστώθηκε έλλειψη υλικού σκωρίας το οποιο είναι μετάλλευμα που μπαίνει στην αντιολισθηρή άσφαλτο. Το υλικό είχε ήδη παραγγελθεί αλλά λόγω των διεθνών προβλημάτων εμπορίου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία δεν έγινε έγκαιρα η παραλαβή του. Η διακοπή των εργασιών ήταν αναγκαία λόγω ανεπάρκειας του υλικού. Εν τω μεταξύ μεσολάβησε και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οπότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε νέες εργασίες» ανέφερε στο cretalive ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση τα έργα θα διαρκέσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023. Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας η οποία θα αποκλειστεί με ειδική σήμανση (την Τρίτη 17/1) και στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και στη ΛΕΑ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εργασίες στους κόμβους θα γίνουν με νυχτερινή εργασία (περίπου 10μ.μ. έως 6π.μ.) ενώ τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης θα εργάζονται και τα Σάββατα, προκειμένου να αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν τα φαινόμενα με τις ατελείωτες ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα επί του ΒΟΑΚ, στην πρώτη φάση των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της ασφαλτόστρωσης θα είναι συνεχής η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, στελεχών της υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και της εργολήπτριας εταιρείας. 

«Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών για την αναγκαία όχληση και προσπαθούμε να φέρουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια στο συγκεκριμένο δρόμο για τα επόμενα πολλά χρόνια» λέει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων.

Αναφορικά με την πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των εργασιών ο ίδιος επισημαίνει ότι «Δεν μπορώ να πω διότι υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας του καιρού. Πάντως, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και νωρίτερα ακόμα».

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ