Οι καταγγελίες για τον βιαστή αστυνομικό αγνοούνταν … κι εκείνος συνέχιζε!

Petite Perle 300×250

Τον θεωρούσαν και οι συνάδελφοί του βάναυσο – Θα μπορούσε να είχε συλληφθεί πολύ νωρίτερα

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε συγγνώμη για την περίπτωση του Ντέιβιντ Κάρικ, του αστυνομικού που κατηγορείται για επιθέσεις και βιασμούς κατά τουλάχιστον 12 γυναικών σε διάστημα δύο δεκαετιών. Ωστόσο, το ερώτημα που χρειάζεται πλέον απάντηση είναι πώς κατάφερε να συνεχίζει την αποτρόπαιη δράση του για τόσο πολύ.

Σε βάρος του Κάρικ είχαν διατυπωθεί καταγγελίες για συμπεριφορά αντίθετη με τους κανόνες, ενώ είχε θεωρηθεί ύποπτος ακόμη και για βιασμούς, πριν τελικά συλληφθεί το 2021. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Κάρικ δεν αντιμετώπισε καμία πειθαρχική ή άλλη δίωξη. Τουλάχιστον εννέα από τις καταγγελίες ήταν πιο σοβαρές και θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στη σύλληψη του αστυνομικού.

Ήδη από το 2001, ο Κάρικ είχε περάσει τη διαδικασία ελέγχου πριν ενταχθεί στο σώμα, παρά το ότι υπήρχαν εναντίον του καταγγελίες ακόμη και για διάρρηξη σε βάρος πρώην συντρόφου του. Κατηγορήθηκε ακόμη για παρενόχληση και επίθεση κατά πρώην συντρόφου το 2002, αλλά και πάλι δεν ασχολήθηκε ο εσωτερικός έλεγχος.

Ανάμεσα στο 2002 και το 2008 κατατέθηκαν οκτώ καταγγελίες σε βάρος του από πολίτες για αγένεια, απρεπή συμπεριφορά και χρήση βίας. Σε ένα άλλο περιστατικό, τον είχαν πετάξει έξω από κλαμπ μεθυσμένο. Εν τω μεταξύ, το 2016 είχε θεωρηθεί ύποπτος από έρευνα της αστυνομίας στο Χάμσαϊρ για παρενόχληση, αλλά και πάλι δεν συνελήφθη.

Και όμως, αυτός ο αστυνομικός πέρασε τους ελέγχους για τη χρήση όπλων το 2009 και ξανά το 2017.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019 ο Κάρικ κατηγορήθηκε ότι έπιασε γυναίκα από το λαιμό κατά τη διάρκεια έρευνας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αλλά τελικά του έγιναν μόνο προφορικές συστάσεις.

Τον Ιούλιο του 2021, περιορίστηκαν τα καθήκοντά του έπειτα από τη σύλληψη με την υποψία βιασμού. Οι περιορισμοί ήρθησαν τον Σεπτέμβριο, όταν η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς συνελήφθη εκ νέου για άλλη μια κατηγορία για βιασμό, ενώ άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο ακόμη περισσότερες καταγγελίες από πάνω από 10 γυναίκες. Μόνο τότε άρχισε να αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση του.

Με την κάρτα του αστυνομικού στα χέρια, ο Κάρικ παρέσυρε γυναίκες, μεταδίδοντας μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Κάποιες τις κλείδωνε σε ένα μικρό ντουλάπι στο σπίτι του για ώρες χωρίς φαγητό, τις χτυπούσε με τη ζώνη ή τις έβαζε να καθαρίζουν το σπίτι τους γυμνές. Μετά τις επιθέσεις εναντίον τους, τις πίεζε ψυχολογικά λέγοντας ότι κανένας δεν θα τις πιστέψει γιατί είναι αστυνομικός και θα είναι «ο λόγος μου απέναντι στο δικό σου».

Εξίσου αδιάφοροι ήταν όμως και οι συνάδελφοί του. Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για τη συμπεριφορά του Κάρικ και ας έλεγαν ότι είναι «σκληρός και βάναυσος» αστυνομικός.

Μόνο η (τελευταία) σύλληψή του ξεσκέπασε την πολυετή κακοποιητική συμπεριφορά του: συνολικά 49 κατηγορίες -και μεταξύ τους 24 βιασμοί- που αφορούν 12 γυναίκες από το 2003 ως το 2020.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ