"Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό" αναφέρει ο διοικητής ΠΑΓΝΗ

Petite Perle 300×250

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες όπου οι πολίτες καταγγέλλουν ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ, ο Διοικητής του νοσοκομείου δίνει την δική του εκδοχή.

Ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει διασπορά και σημείωσε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ακολουθούνται κανονικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

«Δεν έχει γίνει διασπορά. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι οι ασθενείς να νοσηλεύονται στην κλινική για την οποία έχει γίνει η εισαγωγή τους. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι ογκολογικοί, οι αιματολογικοί καθώς και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κλινική κορωνοϊού» ανέφερε και τόνισε ιδιαίτερα ότι «η οδηγία ισχύει εδώ και πολλούς μήνες και αυτό τηρείται από το νοσοκομείο».

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του ότι «μόνο σήμερα βρίσκονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου έξι ασθενείς ενώ δέκα βρίσκονται στην κλινική covid19 και 30 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται γενικά σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Πρέπει να προσέχουμε, να κρατούμε μέτρα προστασίας, να φοράμε μάσκα, να κάνουμε τακτικό πλύσιμο χεριών».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ