Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του

Petite Perle 300×250

Σε ευθεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών».

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας».

«Το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων» πρόσθεσε.

Μύδροι κατά Μητσοτάκη, αιχμές κατά Τσίπρα

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι «ένοχος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, για την προστασία των επιχειρηματιώ, που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά. Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στις εκλογές, υποστήριξε πως το δίλημμα της κάλπης είναι «ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας, ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας, ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία».

Αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε: «Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».

Πηγή: kathimerini.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ