Εργαζόμενοι φυλακής Χανίων: Καταγγέλλουν τον προηγούμενο διευθυντή και τον αρχιφύλακα

Petite Perle 300×250

Η καταγγελία, που απευθύνεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αφορά μεταξύ άλλων σε έγκριση πληρωμών παραπάνω ωρών εργασίας για την οποία οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έγινε παρανόμως, σε πλαστογραφία του παρουσιολογίου των εργαζομένων και σε απόδοση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε αποσπασμένη υπάλληλο χωρίς να το δικαιούται

Σε καταγγελία που απευθύνεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) προχώρησαν οι εργαζόμενοι της φυλακής Χανίων μέσω ανακοίνωσής τους, που κάνει λόγο για ζημιά στο Δημόσιο εκ μέρους του προηγούμενου διευθυντή, στον οποίο καταλογίζουν μεταξύ άλλων ότι πληρώθηκε για όλο το προηγούμενο έτος νυχτερινές εφόδους χωρίς να έχει εργαστεί γι' αυτές, ενώ σε ό,τι αφορά τον αρχιφύλακα η καταγγελία στο πρόσωπό του αφορά, σύμφωνα με τους ίδιους, σε πλαστογραφία του παρουσιολογίου των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι ο προηγούμενος διευθυντής της φυλακής Χανίων Κονταξάκης Γιώργος κατά το έτος 2022 πληρώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για όλο το έτος ώρες για νυχτερινές εφόδους χωρίς να τις έχει εργαστεί, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο εις γνώσιν του. Τα καταγγελλόμενα αποδεικνύονται από τα βιβλία εφόδου που βρίσκονται στις σκοπιές που δεν έχει πάει ποτέ, από το σύστημα ηλεκτρονικής ωρομέτρησης που βρίσκεται στην είσοδο της φυλακής αλλά και στη φρουρά (κάρτα) που δεν έχει χτυπήσει ποτέ νυχτερινές ώρες, από το βιβλίο εισόδου υπαλλήλων που δεν έχει επίσης καταγραφεί ποτέ είσοδός του αλλά και από το πρόγραμμα της φυλακής που καταγράφει εισόδους και εξόδους υπαλλήλων. Ως υπογράφων εκκαθαριστής ενέκρινε στον εαυτό του την πληρωμή των παραπάνω ωρών παρανόμως. Δεν γνωρίζουμε όμως εάν έκανε το ίδιο για το έτος 2021. Επίσης απέσπασε στη γραμματεία της φυλακής νεοδιόριστη υπάλληλο της προκηρύξεως 6Κ χωρίς να της περικόψει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ως όφειλε και όπως ορίζει ο νόμος. Το επίδομα αυτό ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως και η συγκεκριμένη υπάλληλος το λαμβάνει κανονικά μέχρι και σήμερα, ενώ άλλοι αποσπασμένοι υπάλληλοι δεν το λαμβάνουν. Επίσης ο αρχιφύλακας της φυλακής Νικολινάκος Δημήτριος πλαστογράφησε το παρουσιολόγιο των υπαλλήλων που δουλεύουν ως φύλακες και τους παρουσίασε παραπάνω ημέρες εργασίας που δεν τις έχουν δουλέψει και με αυτόν τον τρόπο τους υποχρέωσε να χρωστάνε στην υπηρεσία προκαταβολικά βάρδιες παρά τη θέλησή τους. Επίσης ξεχρέωσε οφειλόμενα ρεπό ανάπαυσης σε αυτούς και αυτό παρά τη θέλησή τους και ζημιώνοντας με τους παραπάνω τρόπους επίσης το Ελληνικό Δημόσιο. Οι εργαζόμενοι στη φύλαξη δεν υπέγραψαν ποτέ τις καταστάσεις με τις πληρωμές τους ο καθένας ξεχωριστά όπως προβλέπεται και τις υπέγραψε από ό,τι γνωρίζουμε ο αρχιφύλακας πλαστογραφώντας τις υπογραφές των υπαλλήλων. Παρακαλώ για τη διερεύνηση στα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν οι ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στον πρώην διευθυντή αλλά και στον αρχιφύλακα της φυλακής Χανίων.

Ευχαριστούμε

Εργαζόμενοι της φυλακής Χανίων»

Πηγή: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ