ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Προβάδισμα τελικού για την Ένωση

Petite Perle 300×250

Η ΑΕΚ με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και με αυτογκόλ του Σαμασέκου επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στον 1ο ημιτελικό του Κυπέλλου στην OPAP Arena – Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός με τον Γκάρι και ένα η ΑΕΚ με τον Μάνταλο

Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά την πανίσχυρη έδρα της και επικρατώντας 3-0 του Ολυμπιακού κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για τον καταληκτικό αγώνα του θεσμού.

Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού στην ΟΠΑΠ Αρένα σημείωσαν οι Γκαρσία (3΄, 90+13΄-πέναλτι) και Σαμασέκου (28΄-αυτογκόλ). Χάρη σε αυτά, η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια και 16 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα δεδομένα στο ντέρμπι άλλαξαν από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ.

Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 14΄.

Η εξέλιξη αυτή ωφέλησε τους γηπεδούχους που ήταν πιεστικοί όσο έπρεπε και ταυτόχρονα προσεκτικοί για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Στίβεν Τσούμπερ, με εκπληκτική προσπαθεια στο 28΄, «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό και συνέχισαν και στο β΄ ημίχρονο, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ. Οι Φορτούνης, Ροντινέι έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Στο 56΄ ο Ροντρίγκες είχε νέο δοκάρι σε σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ, σε φάση που ωστόσο φαινόταν να ελέγχει ο Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ και στο 74΄ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μπακαμπού και στη συνέχεια ο Εμβιλά -που σκόραρε- ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ντόι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού επανεξέτασε τη φάση μέσω VAR.

O Γκαρσία ήταν εύστοχος από τη «βούλα» και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην πρώτη της νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρόλευκων» μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2018 (2-1), επίσης σε ματς κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβουνιό)

Κίτρινες: Γαλανόπουλος, Αραούχο – Βαλμπουενά

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74΄ Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (84΄ Πινέδα), Ελίασον (83΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46΄ Φορτούνης), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄ Ροντινέι), Χουάνγκ (66΄ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66΄ Μπακαμπού), Μπιέλ (39΄ Μπουτούτσι). 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ