Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο νεαροί που εισέβαλαν σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι δύο νεαροί οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών -προκαλώντας παράλληλα φθορές – σε βάρος επιχειρήσεων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι νεαροί, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Άγγελο Ζερβό, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες.

Μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν αμφότεροι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν και χρηματική εγγύηση ύψους 1000 ευρώ.

Και στους δυο επιβλήθηκε η παρακολούθηση προγράμματος ΚΕΘΕΑ.

Ο δικηγόρος των δυο νεαρών, Άγγελος Ζερβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των αρμόδιων Αρχών. «Δόθηκε μια ευκαιρία και στους δύο από τις δικαστικές Αρχές που έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.

Οι δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών είχαν οδηγηθεί προχθές Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις. Κατόπιν, οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ωστόσο, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο άνδρες είχαν προβεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 29 του ίδιου μήνα, σε πέντε κλοπές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 1680 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές. 

Τελικά, τα προηγούμενα 24ωρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου έκαναν «έφοδο» στα σπίτια των δύο ανδρών, όπου βρήκαν -και κατάσχεσαν- μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο το οποίο αναγνωρίστηκε κι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Εξάλλου, κατασχέθηκε από τις Αρχές και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τις κλοπές. Το δίκυκλο κατασχέθηκε «ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ