Επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους – Πότε η πληρωμή από τη ΔΥΠΑ

Petite Perle 300×250

Πλησιάζει η πληρωμή για το επίδομα 300 ευρώ στους δικαιούχους από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Έτσι, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα 300 ευρώ από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, σε μακροχρόνια ανέργους που έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Σημειώνεται ότι για όσους έχουν κάνει αίτηση διασταυρώνονται τα στοιχεία τους ώστε να πληρωθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει (από 18/4/2022 και μετά) συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών, έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, μπορούν να λάβουν εφάπαξ χρηματική παροχή των 300 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Θα πρέπει να έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό:

  1. έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας, χωρίς εξαρτώμενα μέλη
  2. έως 16.000 ευρώ για τους εν διαστάσει συζύγους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο
  3. έως 24.000 ευρώ για έγγαμους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής:

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

Η καταβολή της παροχής γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Όσοι άνεργοι έχουν καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Ραντεβού για ΑΣΔ

Για να κλείσει ο άνεργος το ψηφιακό του ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσει:

  1. το ονοματεπώνυμο σας
  2. την ηλεκτρονική διεύθυνση (email)
  3. τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου
  4. τη διεύθυνση του

Για να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ: Οι άνεργοι μπορούν να κλείσουν στο myDYPAlive για να εξυπηρετηθούν από εξειδικευμένο υπάλληλο τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να ωφεληθούν από παρεχόμενες υπηρεσίες προς εγγεγραμμένους ανέργους και επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα ζητηθεί η επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης, ανάλογα την περίπτωση (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια παραμονής, καταστατικό εταιρείας κλπ).

Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει είτε να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) στο ΚΠΑ2 είτε να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ