Τι θα περιλαμβάνει το “Καλάθι της Σαρακοστής”

by Gogo Strataki

Τελευταία Ενημέρωση:

Αλλαγές θα γίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ θα προστεθούν και μερικά προϊόντα ειδικά για την Σαρακοστή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγεκριμένα, ο υπουργός προχώρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας αρχικά την τοποθέτησή του για ένα νέο μέτρο, το οποίο υποχρεώνει τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να αλλάξουν τα ταμπελάκια τιμών, ώστε να φαίνεται καθαρά η τιμή ανά μονάδα και κιλό. Στόχος είναι να μπει «στοπ» στο κόλπο με τις μικρότερες ποσότητες που δίνονται στην ίδια τιμή.ADVERTISING

Ως προς το «καλάθι» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πλέον αυξάνεται αυξάνεται το πεδίο εφαρμογής και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

«Θα τα πω συνοπτικά. Σε ό,τι αφορά τα όσπρια, που ως τώρα είχαμε μόνο τη γενική κατηγορία, πλέον θα γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα έχουμε και πάριζα και γαλοπούλα. Σήμερα έχουμε για το κοτόπουλο μια κατηγορία. Στο εξής θα έχουμε κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη, σε κομμάτια» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού», επιπρόσθετα, μπαίνουν το νωπό μοσχάρι, το πλήρες γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης με χαμηλά λιπαρά. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδης στο «καλάθι» μπαίνουν το λευκό τυρί και «κάτι που ζητούσαν πολλοί, και η σοκολάτα».

Το «καλάθι της Σαρακοστής»

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο «καλάθι της Σαρακοστής» και όσα προϊόντα θα προστεθούν σε αυτό.

«Έχουμε ετοιμάσει και την πρότασή μας για το “καλάθι της Σαρακοστή” που απασχολεί το καταναλωτικό κοινό. Για την περίοδο της Σαρακοστής, εκτός από τις κατηγορίες που ήδη υπάρχουν και αναφέραμε, προσθέτουμε χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δυο τουλάχιστον δυο είδη σε κάθε αλυσίδα, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές τα βασικά αγαθά που απαρτίζουν το τραπέζι της Σαρακοστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ

Ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι οι αλυσίδες θα πρέπει να δείχνουν με ευκρίνεια την τιμή ανά μονάδα στα ταμπελάκια.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να χρησιμοποιήσουν τα νέα ταμπελάκια, ενώ θα ακολουθήσουν πρόστιμα.

«Ο στόχος αυτού του μέτρου είναι να μην είναι εφικτή σε καμία περίπτωση η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με βάση τις συσκευασίες. Ο κάθε καταναλωτής θα ελέγχει για κάθε προϊόν αν αυξάνεται η τιμή μονάδος. Έτσι η περιεκτικότητα στη συσκευασία καθίσταται αδιάφορο μέγεθος», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: mynews.gr

Related Articles