Τουρισμός: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι λίγο πριν την έναρξη της σεζόν

Petite Perle 300×250

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πανελλαδικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο .

Εχουν ένα ευρύ πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων και αυτό που τελευταία πυροδότησε το κλίμα ήταν η άρνηση της κυβέρνησης να επεκτείνει το ταμείο ανεργίας.

Οσον αφορά στην τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν έχει ακόμη υπογραφεί, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν προς το παρόν να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε ομόφωνα πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στις 7 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι η άρνηση της κυβέρνησης για επέκταση του ταμείου ανεργίας, αλλά και το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση για υποχρεωτικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης,έχει προκαλέσει την αντίδραση και του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ