Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «χτυπάει» το τραπέζι – «Φωτιά» οι τιμές στα κρέατα

Petite Perle 300×250

Tο χέρι βαθιά στην τσέπη έβαλαν όσοι θέλησαν να τιμήσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη, καθώς οι τιμές στα κρέατα έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

«Σε γενικές γραμμές είναι ακριβές οι τιμές, από πέρσι δηλαδή είναι πιο ανεβασμένες» δήλωσε καταναλωτής στο Mega.

Σύμφωνα με τους εμπόρους η κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, αλλά κάπως συντηρητικά.

Ανεβασμένες οι τιμές

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων βρέθηκαν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό.

Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρυσι, φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Πολλές οικογένειες απέφυγαν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επέλεξαν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

«Σαρώνει» η ακρίβεια στα τρόφιμα

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να μειώθηκε στο 7%, παρόλα αυτά οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται με τον πληθωρισμό τροφίμων να φτάνει το 15.4%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα σημειώνονται στα γαλακτοκομικά και αυγά με 25%, στα έλαια με 23%  και στο ψωμί και τα δημητριακά με 18,6 %.

Με τα οικονομικά περιθώρια πλέον να στενεύουν ολοένα και περισσότερο, οι καταναλωτές επιδίδονται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ