Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 57 κιλά κοκαΐνης αξίας 2 εκατ. ευρώ

Petite Perle 300×250

Βρέθηκαν στο σύστημα ψύξης ενός κοντέινερ

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά που η αξία της ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Δίωξη Ναρκωτικών αξιοποίησε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με επικείμενη εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο.

Από τις σχετικές πληροφορίες κατάφεραν και εντόπισαν το συγκεκριμένο κοντέινερ και τέθηκε υπό επιτήρηση.

50 πακέτα

Ακολούθησε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ' Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, εντός του ψυκτικού μηχανισμού του κοντέινερ 50 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 195 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Πηγή: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ