Θεονύμφη Μπέρκη για τον πιστολέρο στο Γάζι: "Η υπόθεση δεν είναι άσπρο-μαύρο"

Petite Perle 300×250

Μπορεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο να μετέβη η Α΄Ανακρίτρια Ηρακλείου για την απολογία του 35χρονου πιστολέρο στο Γάζι, η διαδικασία, ωστόσο, ήταν τυπική, επειδή ο φρουρούμενος δεν απολογήθηκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς η συνήγορος του  Θεονύμφη Μπέρκη δεν έχει λάβει ακόμη το υλικό της δικογραφίας στα χέρια της και ο ίδιος βρίσκεται σε μετεγχειρητική φάση και υπό την επήρεια φαρμάκων.

Κατά την τυπική απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν». Όπως ήταν αναμενόμενο, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στη φυλακή μόλις λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, από την ανταλλαγή των πυροβολισμών στο κέντρο του Γαζίου, ο 35χρονος φέρει διαμπερές τραύμα στον δεξί μηρό και συντριπτικό κάταγμα στον αριστερό για την αντιμετώπιση του οποίου υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Η κ. Μπέρκη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους επικεντρώθηκε στην άσκηση κριτικής για το επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης, τον τόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο έλαβε χώρα αποφεύγοντας, ωστόσο, να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ήταν ατυχέστατη η επιλογή του τόπου και του χρόνου της αστυνομικής επέμβασης, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχής, με τρεις τραυματίες. Η κοινή λογική επιτάσσει πως κάνεις ό,τι μπορείς για να μειώσεις τον κίνδυνο και να διασφαλίσεις ότι δεν θα διακινδυνεύσει ο οποιοσδήποτε. Η υπόθεση δεν είναι άσπρο – μαύρο, δεν είναι ο καλός αστυνομικός και ο κακός καταζητούμενος».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ