Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων

Petite Perle 300×250

Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις μαρτύρων και σήμερα κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 οπότε και  βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με καταθέσεις μαρτύρων.

Αρχικά κατέθεσε η κουνιάδα του Γιώργου Ξυλούρη που μίλησε για τα όσα εκείνη είδε την ημέρα του διπλού φονικού.

Η μάρτυρας ανέφερε πως είδε τον κατηγορούμενο να απειλεί και να βρίζει τον κουνιάδο της ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς.

«Ακούω τους πυροβολισμούς, βγαίνω από το σπίτι και είδα τον κουνιάδο μου πάνω σε μία καρότσα φορτηγού», ανέφερε με αναφιλητά.

Μετά την κουνιάδα του 32χρονου κτηνοτρόφου εξετάστηκε ένας οπλουργός ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα βαλλιστικής.

Συγκλονιστική η κατάθεση της χήρας του Λευτέρη Καλομοίρη

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσε η χήρα του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρας του κατηγορούμενου.

Πάντως, τα όσα είπε έγιναν δεκτά με πολλές επιφυλάξεις από το δικαστήριο καθώς η συγκεκριμένη μάρτυρας τόσο στο πρωτοδικο όσο και στην ανάκριση υποστήριζε πως δεν είχε το συμβάν.

Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της ημέρας, "ο Μανώλης είχε βγει απ' το σπίτι, ήταν βράδυ, εμείς με τον άντρα μου είχαμε ξαπλώσει και βλέπαμε τηλεόραση. Ξαφνικά ακούσαμε φωνές, ήταν ο Γιώργος Ξυλούρης, φώναζε, απειλούσε. Εμείς παραξενευτήκαμε. Ανοίξαμε να δούμε τι γίνεται. (…) Μας απειλούσε ο Ξυλούρης ότι θα γυρίσει να μας σκοτώσει. Και αυτό έκανε: Γύρισε, μας σκότωσε και μου έκλεισε το σπίτι. Ο άντρας μου στο χώμα, ο γιος μου στη φυλακή".

Στη συνέχεια περιέγραψε τη σκηνή του φόνου του συζύγου της από τη στιγμή που είδε τον Γιώργο Ξυλούρη να επιστρέφει: "Το βλέμμα του λυσσασμένο. Τον βλέπω ανοίγει την πόρτα, παίρνει το πιστόλι. Έιχε λυσσάξει, τα μάτια του γυαλίζανε. Σαν το αγρίμι το λυσσασμένο. Παίζει έναν πήδο, πώς πηδάει ο Νίντζα, ένα τέτοιο πήδο έπαιξε. Δεν μπορούσε να τον κάνει κανείς καλά. (…) Ο άντρας μου γονατιστός τον εκλιπαρούσε. Και τότε τον σημάδεψε στην καρδιά και τον εκτέλεσε μπροστά μου. Κι εγώ να είμαι 5 μέτρα μακριά. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη

Αξίζει να σημειωθεί πως και σήμερα στο Εφετείο Χανίων βρισκόταν ισχυρή αστυνομικοί δύναμη.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ