Τσιμπημένες οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι

Petite Perle 300×250

Είδος πολυτελείας φαίνεται πως είναι ο χαλβάς φέτος όσο πλησιάζει η μέρα της Σαρακοστής και το καταναλωτικό κοινό κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς για την Καθαρά Δευτέρα.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών έχει οδηγήσει προς τα πάνω τις τιμές στα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα σαρακοστιανά εδέσματα.

Η ακρίβεια, όμως, δεν θα μείνει μόνο στα σαρακοστιανά, μιας και ο χαλβάς θα είναι… πικρός στην τσέπη. Εξαρτάται βέβαια με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε.

Και τα υπόλοιπα, όμως, σαρακοστιανά τραβούν την ανηφόρα με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι καταναλωτές μπορούν να το φρέσκο χταπόδι από 15 έως 18, το καλαμάρι από 18 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 15 έως 18 ευρώ.

Αυξημένες είναι και οι τιμές στα ζαρζαβατικά που και εκείνα περιλαμβάνονται στο σαρκοστιανό τραπέζι.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των οπορωπωλών Ηρακλείου Μιλτιάδη Χαλκιαδάκη, η ντομάτα πωλείται από 1,50 έως 1,80 ευρώ το κιλό, το μπρόκολο είναι στα 4 ευρώ, ενώ οι πιπεριές και οι μελιτζάνες πωλούνται από 3 ευρώ το κιλό.
Οι επιχειρηματίες επικαλούνται το ενεργειακό κόστος και αυτό των πρώτων υλών που σε ένα χρόνο αυξήθηκε ακόμα και 100%.

Φέτος η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 3,80 ευρώ ευρώ. Πέρσι στα αρτοποιεία πωλούνταν από 3,30 ευρώ.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ