Ρέθυμνο: Εκμεταλλεύτηκαν τον καρναβαλικό «συνωστισμό» και μοίραζαν ναρκωτικά – Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη τους

Petite Perle 300×250
  • Χειροπέδες για εμπόριο και δύο αγοραστές κοκαΐνης στην «καρδιά» της πόλης
  • Έκρυψε τα «φιξάκια» κοκαΐνης σε λούτρινο παιχνίδι μέσα στο ΙΧ του
  • Συλλήψεις μπροστά στα έκπληκτα μάτια κατοίκων και επισκεπτών στην παραλία

Φρένο στην δράση των εμπόρων ναρκωτικών που εκμεταλλευόμενοι τον καρναβαλικό συνωστισμό του Ρεθύμνου προσπάθησαν να διοχετεύσουν στην αγορά σκληρά ναρκωτικά, κατάφερε να βάλει η ελληνική αστυνομία.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 48 ώρες στήθηκαν στο Ρέθυμνο δύο καλά οργανωμένες επιχειρήσεις, σημειώθηκαν 6 συλλήψεις εμπόρων και αγοραστών εκ των οποίων μάλιστα ο ένας κρίθηκε ήδη προσωρινά κρατούμενος, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 44 γραμμάρια κοκαΐνης, 21 γραμμάρια κάνναβης (δηλαδή, συνολικά 65 γραμμάρια ναρκωτικών), καθώς και το συνολικό ποσό των 620 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε χθες το βράδυ, τρία άτομα ηλικίας περίπου 25 ετών έπεσαν στα «δίκτυα» των διωκτικών αρχών κατηγορούμενα εμπορία και διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν νεαρό Αλβανό, που φέρεται να ήταν ο έμπορος και δύο αγοραστές, ένα νεαρό Ρεθυμνιώτη και μία επίσης νεαρή γυναίκα -παλιά γνώριμη των αρχών- από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου έλεγαν ότι με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπου το Ρέθυμνο «βουλιάζει» κυριολεκτικά από κόσμο, οι έμποροι ναρκωτικών θα έριχναν στην αγορά ποσότητες κοκαΐνης.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση στην παλιά πόλη και στην παραλιακή όπου επρόκειτο να γίνει η αγοραπωλησία, ενώ επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο ίδιος ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς λόγω του συνωστισμού δεν χωρούσαν λάθη και αστοχίες εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν στην παλιά πόλη το νεαρό Αλβανό, όπου εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό και εκτιμώντας πως δεν θα κινούσε υποψίες, έδωσε έναντι αμοιβής στον άνδρα και την γυναίκα ποσότητα ναρκωτικών.

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αγοραστές στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 «φιξάκια» (αυτοσχέδιες συσκευασίες) κοκαΐνης συνολικού βάρους  6,3 γραμμαρίων (τα 3 φιξάκια βρέθηκαν στην κατοχή του άνδρας και τα 6 στην κατοχή της γυναίκας). 

Οι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι αγόρασαν τα σκληρά ναρκωτικά έναντι του ποσού των 530 ευρώ, τα οποία λίγο αργότερα βρέθηκαν στην κατοχή του νεαρού Αλβανού, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Το δεύτερο στάδιο της αστυνομικής επιχείρησης εκτυλίχθηκε στην παραλιακή του Ρεθύμνου στο ύψος του Λυκείου Ελληνίδων, όπου οι ένστολοι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών κατάφεραν και ακινητοποίησαν χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του νεαρού Αλβανού.

Από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα των αστυνομικών έπεσαν σ' ένα λούτρινο παιχνίδι που υπήρχε σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητο και το οποίο έκρυβε τελικά ναρκωτικά.

Έτσι, πέρα από το παιδικό παιχνίδι η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ακόμα και στην κονσόλα του οχήματος, αποκάλυψε 8 επιπλέον «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του νεαρού άνδρα, αλλά και τα 530 ευρώ τα οποία είχε μόλις βάλει στην τσέπη πουλώντας νωρίτερα τα ναρκωτικά στο ζευγάρι.

Η έρευνα των αρχών όμως, συνεχίστηκε και στο σπίτι του νεαρού Αλβανού, το οποίο επίσης έκρυβε «σκληρά» ναρκωτικά.

Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 γραμμάρια κοκαΐνης σε μορφή βράχου και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. του Αλβανού ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Και οι τρεις υπό το βάρος των ευρημάτων αλλά και των στοιχείων που είχαν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και με τις -κακουργηματικού χαρακτήρα- κατηγορίες που αντιμετωπίζουν θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου κατάφεραν  και συνέλαβαν 3 ακόμα άτομα που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο ένας έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, καθώς και για έναν 29χρονο Γεωργιανό.

Βάσει των στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ. ο ένας εκ των δύο Ρεθυμνιωτών μαζί με τον νεαρό αλλοδαπό συνελήφθησαν κοντά στο σπίτι του έτερου Ρεθυμνιώτη αφότου είχαν προμηθευτεί ποσότητα ναρκωτικών. Στην κατοχή τους μάλιστα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης.

Ωστόσο, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του έτερου Ρεθυμνιώτη, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως καβάντζα ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 «φυξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων, 21 γραμμάρια κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, διάφορα σύνεργα για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, μία σιδερογροθιά, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.3

Πηγή: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ