Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το «έγκλημα» στα Τέμπη

Petite Perle 300×250

Η δυνατή βροχή δεν πτοεί τους συγκεντρωμένους.

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία με συνθήματα όπως δεν είναι τραγωδία «είναι έγκλημα», «δολοφόνοι» και μηνύματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Πλήθος κόσμου έχει δώσει δυναμικό παρών στο κάλεσμα που έκαναν συλλογικότητες και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα οργής σε όλη τη χώρα.

Η πορεία πραγματοποιείται υπό την ισχυρή και παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Παράλληλα, καλέσματα υπήρξαν επίσης για τις 18:00 σήμερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από τη Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως και την Τετάρτη έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στη Θεσσαλονίκη η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Καμάρα στις 18:00 αλλάζει επίσης χαρακτήρα και αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Στην Πάτρα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί επίσης για τη φονική μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα είναι για τις 18:00 στην πλατεία Όλγας και στηρίζεται από συλλογικότητα.

Στα Γιάννενα οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου στις 18:00.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ