Συνέντευξη του Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο Radiome: «Έγκλημα αυτό που έγινε στα Τέμπη»

Petite Perle 300×250

«Για το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν φταίει το κακό μας ριζικό ούτε είναι θεϊκή τιμωρία. Ήταν η πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Είχαμε επισημάνει ότι το έγκλημα έρχεται. Δεν εισακουστήκαμε. Είναι αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής όλων των κυβερνήσεων να βάζουν την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια στο ζύγι κόστους – οφέλους», τόνισε μιλώντας στο Radio Me και την Σώτια Πεντεδήμου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Συντυχάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το σπάσιμο του ΟΣΕ σε εταιρείες και «η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα» και τόνισε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτούργησε υπό καμία κυβέρνηση γιατί ήταν υψηλό το κόστος. «Δεν ήταν χαζός ή ανεύθυνος ο Καραμανλής, ο Σπίρτζης, ο Χατζήδακης, ή όποιος θήτευσε στο συγκεκριμένο υπουργείο. Ήταν συνειδητή επιλογή να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του ΟΣΕ για να περάσει μετά στους ιδιώτες».

Ο κ. Συντυχάκης εκτίμησε ότι οι εκλογές πιθανότατα θα μετατεθούν, λόγω της τραγωδίας, μετά το Πάσχα και εξαπέλυσε επίθεση τόσο προς τη  ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ουσιαστικά συμπορεύονται και θέτουν ψευτοδιλήμματα στους ψηφοφόρους. Ερωτηθείς πάντως γιατί το ΚΚΕ δεν αυξάνει τα ποσοστά του απάντησε ότι «η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στα εκλογικά ποσοστά. Το μυαλό και η συνείδηση του κόσμου δέχεται φιλτράρισμα πριν πάει στην κάλπη. Ασκείται ασφυκτική πίεση στο συνειδησιακό του κάθε πολίτη και οδηγείται ο ψηφοφόρος στη λογική του λιγότερου κακού».

«Το ΚΚΕ λέει ότι αν ένα σύστημα έχει σαπίσει αυτό πρέπει να οδηγήσει στην αλλαγή του και αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα απευθύνεται με ειλικρίνεια και τιμιότητα στους πολίτες και δεν φοβάται τίποτα. Έχει τη γνώση, την εμπειρία και τα ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό το ζητούμενο είναι όμως τώρα να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό μπορεί να δώσει δύναμη στο λαό την επόμενη ημέρα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ