Αη Γιάννης Χωστός: Νέο έργο για να τελειώσει η ταλαιπωρία των οδηγών – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Petite Perle 300×250

Λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Άη Γιάννη Χωστού προανήγγειλε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης.

Η καθημερινή μεγάλη ταλαιπωρία των Ηρακλειωτών που ξοδεύουν πολλές ώρες σε αυτό το πολύ δύσκολο σημείο και έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες τους, πρέπει να τελειώσει, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης παρεμβαίνοντας στην εκπομπή, που δέχτηκε για άλλη μια μέρα δεκάδες τηλεφωνήματα ακροατών οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, η περιοχή θα ανασάνει κυκλοφοριακά όταν θα υλοποιηθεί το έργο των 4,9 εκατ ευρώ που θα προβλέπει την διάνοιξη του υφιστάμενου δρόμου από τη γέφυρα προς Μαλάδες – Φοινικιά με την κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τη δημιουργία κόμβου στη διακλάδωση, με Φοινικιά που σημαίνει ότι θα μπορεί να γίνεται η διέλευση περισσότερων οχημάτων.

Όταν θα λειτουργήσει ο δεύτερος μεγάλος κόμβος θα καταργηθεί ο πρώτος κόμβος μετά τη γέφυρα στο ύψος της εκκλησίας. Το έργο αναμένεται να προχωρήσει μετά το τέλος Απριλίου ίσως πριν το καλοκαίρι με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, που είχε νέα συνάντηση με κατοίκους και φορείς της περιοχής, τόνισε ότι θα γίνουν και τοιχία αντιστήριξης στο πλαίσιο της διαπλάτυνσης του δρόμου με νέες απαλλοτριώσεις ενώ μόλις ολοκληρώσει ο ΔΕΔΔΗΕ την μετατόπιση των δικτύων θα μπορεί να κατασκευαστεί και ο κόμβος προς Φοινικιά και θα κατασκευαστεί και κόμβος εξόδου προς το ΒΟΑΚ με κατεύθυνση προς τα Χανιά.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο της μονοδρόμησης της οδού Μάνου Κατράκη στη Φοινικιά.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ