Ανδρουλάκης: Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε το Ευρωκοινοβούλιο

Petite Perle 300×250

Σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε σήμερα για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πολιτικός κύκλος των εννέα χρόνων στο ευρωκοινοβούλιο, το οποίο «εγκαταλείπει» για να ηγηθεί της κρίσιμης μάχης του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας.

Δύο ημέρες μετά το αίτημα παραίτησης από τη θέση του ευρωβουλευτή, ο κ. Ανδρουλάκης αποχαιρέτησε σήμερα τους συνάδελφους και τους συνεργάτες του στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, δεσμεύτηκε για συνέχιση των πολιτικών μαχών και στην Ευρώπη, ενώ πήρε για τελευταία φορά το λόγο στην Ολομέλεια.

«Ο τελευταίος χορός- η φιλία διαρκεί», έγραψε λίγο αργότερα στο twitter ο Κύπριος ευρωβουλευτής και προσωπικός φίλος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης; Παπαδάκης, ανεβάζοντας «ενσταντανέ» από την κοινή «διαδρομή» τους στην «καρδιά» της Ευρώπης.

«Τελευταία ομιλία σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο. Σχεδόν 9 χρόνια μάχης, κοινών αγώνων, έγνοιας για την Ελλάδα και την Κύπρο και για μια καλύτερη και δίκαιη Ευρώπη. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία. Μαζί σου φίλε", ήταν το tweer του ευρωβουλευτή από την Κύπρο. Ανδρουλάκης και Παπαδάκης είναι στενοί φίλοι από τη μακρά θητεία τους στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, όπου εντάχθηκε ο νυν ευρωβουλευτής από την Κύπρο κατά τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα.

Μπορεί η τελευταία παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο να είχε "άρωμα" εκλογών από τη χώρα μας – καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν απέφυγε τις επιθετικές αναφορές εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου – ωστόσο το κεντρικό μήνυμα αφορούσε στην ανάγκη ισχυροποίησης της Ευρώπης μπροστά στις "διαρκείς" εξελίξεις.

«Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής. Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη», είπε στο φινάλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο οποίος ξεκίνησε την παρέμβασή του υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, με θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τον ελληνικό λαό.

Γι' αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση. Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ