Απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Petite Perle 300×250

Απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνεται για τις 10 το πρωί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των συμβασιούχων των ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΗ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία αλλά και τη συγκέντρωση σε όλους τους παρατασιούχους και συμβασιούχους των Δήμων. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλους τους παρατασιούχους-συμβασιούχους των ΟΤΑ α' και β' βαθμού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Μαρτίου και ώρα 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο, έπειτα από την εξαγγελία της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης (από την Κυριακή 2/3/2023 και ώρα 21:00 έως και την Τρίτη 4/4/2023 και ώρα 21:00)
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω κινητοποίηση στηρίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ενώ και ο Σύλλογος Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου κήρυξαν 48ωρη Απεργία τις ίδιες μέρες και ώρες, την οποία στηρίζουν ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος  Περιφερειακών ν. Ηρακλείου.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τη Δευτέρα 3 Μαρτίου στις 10:00 π.μ.". 

Στην κινητοποίηση οι εργατοτεχνίτες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Στις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις συμμετέχει επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΚΕΤ κατόπιν αποφάσεως όπου πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2023 και ώρα 09,30 πάρθηκε απάφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου 31/3/2023 και ώρα 11.00  το σώμα  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη 48ωρης απεργίας. 
                            
Αιτήματα

Παραμονή συμβασιούχων στην εργασία τους, και να διατηρηθούν προσωρινά στη θέση τους μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής τους. καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, και ότι από 13/3/2023 με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έχουν απαγορευτεί οι προσλήψεις λόγω προεκλογικής περιόδου είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία  των επικείμενων εκλογών.

Άμεσα να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή που έχει κατατεθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ προς το Υπουργείο ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  «Για την συνέχιση εξυπηρέτησης μακροχρόνιων, πάγιων και διαρκών αναγκών του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, από ήδη εργαζόμενους»(συμβασιούχους)

Διεκδικούμε μια ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας διέξοδο και λύση στην εργασιακή γάγγραινα που θέλει εργαζόμενους να απασχολούνται για πολλά έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε πολλές Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Καμία απόλυση εργαζομένου στους ΟΤΑ.
Αρχής γενομένης από Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 21.00 έως την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρα 21.00 
Θα υπάρξει προσωπικό ασφαλείας όλες της ημέρες της απεργιακής κινητοποιήσης.  
 

Στηρίζει την κινητοποίηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει:

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, κήρυξε 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, από την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 (9.00 μ.μ.) έως την ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 (9.00 μ.μ.), ζητώντας, μεταξύ άλλων, την παραμονή των εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) στην εργασία τους και την άμεση επίλυση του θέματος από την κυβέρνηση με Νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού. 
Η Ομοσπονδία στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται συστηματικά. 
Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στους Δήμους σε όλη τη χώρα".

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ