Φωτιά στα Μάλια: Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε ξενοδοχείο – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Petite Perle 300×250

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή των Μαλίων στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν σε χωράφι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ που ξεκίνησαν την δύσκολη μάχη της κατάσβεσης.

Μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστών ήταν ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι φτάνουν και τα 7 μποφόρ σε ένταση.

Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν και κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή με τους πυροσβέστες όμως να την προλαβαίνουν.

«Ευτυχώς η κατάσταση είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή. Κάποια στιγμή οι φλόγες έφτασαν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ωστόσο τα αντανακλαστικά των πυροσβεστών ήταν άμεσα», επεσήμανε , ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 5 περίπου το απόγευμα η φωτιά ήταν σε ύφεση με τους πυροσβέστες να την έχουν οριοθετήσει.

Στο σημείο βέβαια παραμένουν ακόμα ισχυρές δυνάμεις εξαιτίας του φόβου των αναζωπυρώσεων.

Την ίδια ώρα, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για εμπρησμό από αμέλεια κατά τη διάρκεια καύσης ξερόκλαδιων.

Για μία ακόμα φορά η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες για αυτό το διήμερο που θα επικρατούν ισχυροί άνεμοι και παρακαλεί να αποφεύγονται εργασίες – αγροτικές και μη – που είναι ικανές να προκαλέσουν φωτιά.

Πηγή: cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ