Δίκη Τραμπ: Επεισόδια έξω απο το δικαστήριο του Μανχάταν

Petite Perle 300×250

Ένθερμοι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκαν με αγανακτισμένους διαδηλωτές, με τις δύο πλευρές να εχουν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς έξω από το Ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, δίνοντας μια μικρή «γεύση» από το τεταμένο κλίμα που επικρατεί, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 9.30 π.μ. (τοπική ώρα), μία οπαδός του Τραμπ προσπάθησε να σκίσει ένα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. «Είσαι στη λάθος πλευρά!», άρχισε να τής φωνάζει το πλήθος, αρπάζοντας το πανό που η γυναίκα προσπαθούσε να σκίσει με μανία. Την ίδια ώρα, έτερος υποστηρικτής του Τραμπ ακούστηκε να φωνάζει «Φύγε από εδώ, παλιοτσαντάκι με κόκαλα!».

Νωρίτερα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν ρεπόρτερ του BuzzFeed, διακρίνονται δύο γυναίκες, υποστηρίκτριες του Τραμπ – η μία από αυτές είναι τυλιγμένη με μια αμερικανική σημαία – να μαλώνουν με μία τρίτη με αφορμή ένα μεγάλο, μαύρο πανό που έγραφε «Ο Τραμπ ψεύδεται συνέχεια». Η συμπλοκή σταμάτησε με την επέμβαση της αστυνομίας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται 55.000 αστυνομικοί έξω απο τον Πύργο Τραμπ, όπου έχει καταλύσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και σήμερα σήμερα οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγόρασει τη σιωπή της πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μετά την πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, η οποία τάχθηκε χθες υπέρ της απόρριψης της αγωγής του Ντόναλντ Τραμπ που επιδιώκει τον τερματισμό της αστικής έρευνας για τον ιδιο και για την οικογενειακή επιχείρησή του, σήμερα αποφάσισε πως θα πάρουν φωτογραφία από τον Τραμπ κατά την διάρκεια της τυπικής διαδικασίας προσαγωγής του.

Η ίδια, υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει αποδείξεις για «πιθανή διάπραξη απάτης».

Παρ' ολ' αυτά, ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο».

«Είμαι αθώος»

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι είναι «αθώος» και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social έγραψε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να κάνει «ξανά μεγάλη την Αμερική», υπογραμμίζοντας ότι έχει πέσει θύμα «κυνηγιού μαγισσών» σε μια περίοδο που η χώρα του «οδεύει προς την κόλαση».

Ζητάει αλλαγή της τοποθεσίας της δίκης

Λίγες ώρες προτού να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία η δίκη.

Με ανάρτησή του στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Μανχάταν «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Εξαπέλυσε επίσης δριμύτατη επίθεση στον «δικαστή και την οικογένειά του» που «μισούν τον Τραμπ», σχολιάζοντας ότι η κόρη του εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δίκης», καταλήγει η ανάρτηση.

)

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου μετά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Τραμπ θα επιστρέψει στη Φλόριντα και θα μιλήσει από την κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 03.15 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα Τρίτη είναι η ημέρα που ένα κυβερνών πολιτικό κόμμα συλλαμβάνει τον κύριο αντίπαλό του χωρίς να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα» έγραψε ο ίδιος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σήμερα το πρωί σε υποστηρικτές του.

Προβάδισμα Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων παρά την ποινική δίωξη

Παρά την ποινική δίωξη, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, διεύρυνε το προβάδισμά του επί των αντιπάλων του για τις προκριματικές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών λένε ότι θέλουν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους, από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου.

Σχεδόν το 19% υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, από 30% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του Τραμπ εξασφαλίζουν μονοψήφιο ποσοστό αποδοχής των ερωτηθέντων.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι εναντίον του Τραμπ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που διώκεται ποινικά. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Τραμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στον Ντεσάντις, ο οποίος δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το πράξει.

Περίπου 71% των Αμερικανών, περιλαμβανομένου του 58% των Ρεπουμπλικανών, θεωρούν πιστευτό να εξαγόρασε ο Τραμπ τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές του 2016. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος διατείνεται ότι είναι αθώος και αρνείται ότι είχε σχέση μαζί της, παρότι έχει παραδεχτεί ότι την πλήρωσε.

Την ίδια ώρα, 51% των ερωτηθέντων, περιλαμβανομένου του 80% των Ρεπουμπλικανών, έκριναν πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ. Τα ποσοστά αυτά είναι σχεδόν ίδια με τα αντίστοιχα του περασμένου μήνα. Στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν 706 ενήλικες Αμερικανοί.

Πηγή:cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ